Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέα μονάδα στον Τύρναβο για την Ποτοποιία Πλωμαρίου

Την κατασκευή νέας παραγωγικής μονάδας, στο Δαμάσι Τυρνάβου δρομολογεί η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, μέσω επένδυσης ύψους 6,2 εκατ. ευρώ που εντάχθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Καινοτομία και πράσινη μετάβαση στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων». Το ποσοστό δημόσιας επιδότησης του έργου ανέρχεται στο 55%.

Η επένδυση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να μεταφέρει το αποσταγματοποιϊο της οικογένειας των μονοποικιλιακών «τσίπουρο Δεκαράκι» σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις που θα διευκολύνουν την παραγωγή, αποθήκευση και διανομή του προϊόντος.

Σε ότι αφορά την πορεία των οικονομικών της μεγεθών, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε πέρυσι στα 21,863 εκατ. ευρώ (+7,16% σε σχέση με το 2021) το μεγαλύτερο μέρος του οποίου πραγματοποιείται στο εξωτερικό, τα συνολικά της έσοδα ενισχύθηκαν κατά 6,51% στα 22,1 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν 3,263 εκατ. ευρώ (+0,61% έναντι του 2021) ενώ τα ίδια κεφάλαιά της ενισχύθηκαν κατά 3,51% στα 8,568 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινήθηκαν και οι συνολικές της δαπάνες στα 18,839 εκατ. ευρώ (+7,60% σε σχέση με το 2021), ενώ οι συνολικές διαφημιστικές δαπάνες της μειώθηκαν 7,01% στα 2,893 εκατ. ευρώ.

Στόχος της εταιρείας που συμμετέχει επίσης στις εταιρείες ΒΙΑΜΜΩΝ με 100%, «QUALITY SUPPORT SERVICES» με ποσοστό 10% και στην AVANDEL LIMITED με ποσοστό συμμετοχής 5,39% και δραστηριοποιείται σε μια αγορά αυτή του ούζου όπου υπάρχουν 200 παραγωγοί, είναι να διατηρήσει τόσο το μερίδιό της στην αγορά όσο και τον όγκο των πωλήσεων.

Η εταιρεία, που ξεκίνησε το 1894 στο Πλωμάρι της Λέσβου, όπου ο Ισίδωρος Αρβανίτης έφτιαξε τη συνταγή του ομώνυμου ούζου, δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία οινοπνευματωδών ποτών, αποσταγμάτων και συναφών ειδών, έχει την έδρα της στο Δήμο Μυτιλήνης Λέσβου, όπου βρίσκονται τα γραφεία και το εργοστάσιο παραγωγής, απορρόφησε πέρυσι την ΠΟΤΟΠΟΪΑ Χ. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Σήμερα στην εταιρεία ανήκουν και τα brands «Ούζο Ματαρέλλη» και «Το Δεκαράκι» Τσίπουρο Τυρνάβου. Το «Δεκαράκι» παράγεται από την οικογένεια Βασδαβάνου στον Τύρναβο και αποτελεί το πρώτο μονοποικιλιακό προϊόν στην κατηγορία του. Διατίθεται σε τρεις ποικιλίες: Μοσχάτο, Μαλαγουζιά και Ροδίτη.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...