Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Rathfinny παλαιώνει αφρώδες κρασί στον βυθό του Αρκτικού Ωκεανού

Το Rathfinny Wine Estate συνεργάστηκε με την εταιρεία κρουαζιέρας Hurtigruten Norway για να παλαιώσει 1.700 μπουκάλια αφρώδους οίνου στον βυθό του Αρκτικού Ωκεανού.

Αρχικά, τα μπουκάλια πέρασαν έξι μήνες ωριμάζοντας στα παγωμένα νερά σε βάθος 34 μέτρων και διασώθηκαν άθικτα.

Ο Nikolai Haram Svorte, ο οποίος κέρδισε πρόσφατα το Νορβηγικό Πρωτάθλημα Sommelier, ήταν από τους πρώτους που δοκίμασαν το κρασί σε μια ειδική τελετή στο Sandnessjøen.

«Αυτό σηματοδοτεί την αρχή για κάτι πραγματικά συναρπαστικό και πρέπει να πω ότι είμαι απόλυτα εντυπωσιασμένος», είπε στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους.

«Παρά το γεγονός ότι πέρασε μόλις έξι μήνες στα νερά της Αρκτικής, το κρασί παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη ζωντάνια και παραμένει σε άψογη κατάσταση, λόγω της ήπιας επιβράδυνσης της διαδικασίας γήρανσης».

Παράλληλα, το έργο σχεδιάστηκε για τον εορτασμό της 130ης επετείου της Hurtigruten Norway. Η εταιρεία κρουαζιέρας ιδρύθηκε το 1893 για να βελτιώσει τις επικοινωνίες κατά μήκος της μεγάλης, οδοντωτής ακτογραμμής της Νορβηγίας.

Ήθελε να κάνει κάτι ξεχωριστό για να τιμήσει τα 130α γενέθλιά της, έτσι η ομάδα αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με την Rathfinny για να δημιουργήσει το «Havets Bobler», το οποίο μεταφράζεται σε «Bubbles of the Sea».

«Όταν ακούσαμε για πρώτη φορά για τις τελευταίες καινοτομίες στο παλαίωμα του κρασιού, δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε στην εξερεύνηση μιας ενδιαφέρουσας νέας υποβρύχιας διαδικασίας», δήλωσε ο Tani Gurra, διευθυντής ποτών στη Hurtigruten Norway.

«Μετά τις πρώτες μας συνομιλίες με την Rathfinny το 2021, πιστέψαμε πλήρως ότι αυτές οι μοναδικές συνθήκες της Αρκτικής θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία κάτι ξεχωριστού, αλλά τελικά όλα ήταν εικασίες το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να χαλάσετε το κρασί».

Ωστόσο, τα κρασιά έχουν δοκιμαστεί τώρα από επαγγελματίες και τα αρχικά σχόλια ήταν ενθαρρυντικά.

«Είναι σαφές για μένα ότι αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον πείραμα αποκάλυψε ένα μοναδικό περιβάλλον αποθήκευσης και παλαίωσης του αφρώδους οίνου», είπε ο Haram Svorte.

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Ελληνικό Πάσχα είναι μια μεγάλη γιορτή με χαρές, χορούς, γέλια και φαγοπότι. Τα φαγητά που απλώνονται στο τραπέζι της Λαμπρής ποικίλουν από περιοχή...

REPORTS

Σημαντική μείωση στις εισαγωγές κρασιού κατέγραψε η Ελβετία το 2024, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global (IHS). Η χώρα εισήγαγε κρασί συνολικής αξίας 1,177...

REPORTS

Ο ισπανικός αμπελοοινικός τομέας διέσχισε μια χρονιά μεγάλων αντιθέσεων το 2024, η οποία χαρακτηρίστηκε από μειωμένους όγκους, ανθεκτικές αξίες εξαγωγών, αυξανόμενη εξάρτηση από τις...

REPORTS

Η χρήση καλλιεργειών κάλυψης στους αμπελώνες αποτελεί ολοένα και πιο διαδεδομένη πρακτική στο πλαίσιο της βιώσιμης γεωργίας. Αυτές οι καλλιέργειες, που εγκαθίστανται ανάμεσα στις...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Σε σημαντική πτώση της ζήτησης για εκλεκτούς οίνους στις ΗΠΑ, μια από τις σημαντικότερες αγορές για τους Ευρωπαίους παραγωγούς, έχουν οδηγήσει οι ανακοινώσεις Τραμπ...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...