Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Rathfinny παλαιώνει αφρώδες κρασί στον βυθό του Αρκτικού Ωκεανού

Το Rathfinny Wine Estate συνεργάστηκε με την εταιρεία κρουαζιέρας Hurtigruten Norway για να παλαιώσει 1.700 μπουκάλια αφρώδους οίνου στον βυθό του Αρκτικού Ωκεανού.

Αρχικά, τα μπουκάλια πέρασαν έξι μήνες ωριμάζοντας στα παγωμένα νερά σε βάθος 34 μέτρων και διασώθηκαν άθικτα.

Ο Nikolai Haram Svorte, ο οποίος κέρδισε πρόσφατα το Νορβηγικό Πρωτάθλημα Sommelier, ήταν από τους πρώτους που δοκίμασαν το κρασί σε μια ειδική τελετή στο Sandnessjøen.

«Αυτό σηματοδοτεί την αρχή για κάτι πραγματικά συναρπαστικό και πρέπει να πω ότι είμαι απόλυτα εντυπωσιασμένος», είπε στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους.

«Παρά το γεγονός ότι πέρασε μόλις έξι μήνες στα νερά της Αρκτικής, το κρασί παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη ζωντάνια και παραμένει σε άψογη κατάσταση, λόγω της ήπιας επιβράδυνσης της διαδικασίας γήρανσης».

Παράλληλα, το έργο σχεδιάστηκε για τον εορτασμό της 130ης επετείου της Hurtigruten Norway. Η εταιρεία κρουαζιέρας ιδρύθηκε το 1893 για να βελτιώσει τις επικοινωνίες κατά μήκος της μεγάλης, οδοντωτής ακτογραμμής της Νορβηγίας.

Ήθελε να κάνει κάτι ξεχωριστό για να τιμήσει τα 130α γενέθλιά της, έτσι η ομάδα αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με την Rathfinny για να δημιουργήσει το «Havets Bobler», το οποίο μεταφράζεται σε «Bubbles of the Sea».

«Όταν ακούσαμε για πρώτη φορά για τις τελευταίες καινοτομίες στο παλαίωμα του κρασιού, δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε στην εξερεύνηση μιας ενδιαφέρουσας νέας υποβρύχιας διαδικασίας», δήλωσε ο Tani Gurra, διευθυντής ποτών στη Hurtigruten Norway.

«Μετά τις πρώτες μας συνομιλίες με την Rathfinny το 2021, πιστέψαμε πλήρως ότι αυτές οι μοναδικές συνθήκες της Αρκτικής θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία κάτι ξεχωριστού, αλλά τελικά όλα ήταν εικασίες το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να χαλάσετε το κρασί».

Ωστόσο, τα κρασιά έχουν δοκιμαστεί τώρα από επαγγελματίες και τα αρχικά σχόλια ήταν ενθαρρυντικά.

«Είναι σαφές για μένα ότι αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον πείραμα αποκάλυψε ένα μοναδικό περιβάλλον αποθήκευσης και παλαίωσης του αφρώδους οίνου», είπε ο Haram Svorte.

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, η Central Wine Fair έρχεται τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2024, από τις 12:00 έως τις 21:00, στο ξενοδοχείο Athenaeum...

REPORTS

Με αφορμή το Διεθνές Έτος Αμπέλου και Οίνου που τιμά τα 100 χρόνια δράσης του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου, και στο πλαίσιο του...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου θα φιλοξενήσει την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη για την διάλεξη «Ποιος είμαι; Γιατί γράφω; Πώς γράφω;».

REPORTS

Οι Αμερικανοί εισαγωγείς κρασιού, οι σομελιέ και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων προετοιμάζονται για την πιθανή επιστροφή των δασμών στο κρασί μετά τις προεδρικές εκλογές στις...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα « Η άμπελος και ο οίνος στις Ελληνογαλλικές σχέσεις: 2600 έτη αμοιβαίων επιδράσεων» υπό...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...