Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η νέα οινική εποχή του Abruzzo ξεκινάει με την κατηγορία Superiore

Η Consorzio Tutela Vini d’Abruzzo ανακοίνωσε νέες αλλαγές στην ετικέτα για τα κρασιά της ιταλικής περιοχής που θα εφαρμοστούν από τη συγκομιδή του 2023 και μετά.

Οι αλλαγές βρίσκονται στα σκαριά από το 2019 και, μετά από έγκριση από διάφορα διοικητικά όργανα, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Γεωργίας, ολοκληρώθηκαν τελικά εγκαίρως για τον επερχόμενο τρύγο.

Μιλώντας στην φετινή Vinitaly, ο διευθυντής επικοινωνίας του Consorzio Davide Accera είπε: «Θέλουμε να παρουσιάσουμε το μέλλον της περιοχής μας, γιατί από την επόμενη συγκομιδή θα έχουμε ένα νέο καθεστώς DOC. Παρουσιάζουμε το Superiore για το Montepulciano d’Abruzzo DOC στην πραγματικότητα, όχι μόνο για το Montepulciano, αλλά για όλα τα DOC του Abruzzo. Έτσι από την επόμενη συγκομιδή, θα έχουμε Montepulciano d’Abruzzo Superiore, Trebbiano d’Abruzzo Superiore, Cerasuolo d’Abruzzo Superiore και Pecorino d’Abruzzo Superiore».

Η Passerina d’Abruzzo, η Cococciola d’Abruzzo και η Montonico d’Abruzzo θα υπόκεινται επίσης σε αυτήν την ποιοτική κατάτμηση.

Η διάκριση Superiore σημαίνει ότι το κρασί παρασκευάζεται από φρούτα που προέρχονται από τα καλύτερα αγροτεμάχια. Αυτά τα κρασιά θα έχουν συνήθως ελαφρώς υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ λόγω της ωρίμανσης των σταφυλιών.

«Αυτή είναι μια επανάσταση για εμάς γιατί μπορούμε να επικεντρωθούμε σε διαφορετικές περιοχές της περιοχής [του Abruzzo]. Είτε παράγετε Montepulciano από τα βόρεια της περιοχής, είτε στο νότο, δίπλα στη θάλασσα ή κοντά στα βουνά, τα αποτελέσματα είναι πολύ, πολύ διαφορετικά, επομένως θέλουμε να παρουσιάσουμε αυτά τα διαφορετικά αποτελέσματα στην ετικέτα», εξήγησε η Accera.

Ωστόσο, ενώ οι ετικέτες κρασιού DOC του Abruzzo θα μπορούν να επιδεικνύουν μεγαλύτερο επίπεδο ποιοτικής κατάτμησης, τα κρασιά με λιγότερο κύρος Indicazione Geografica Tipica (IGT) θα υποστούν μεγάλη απλοποίηση, καθώς οι τρέχουσες οκτώ ονομασίες IGT πρόκειται να αντικατασταθούν από μία, «Terre d ‘Abruzzo».

Τέλος, σύμφωνα με δελτίο τύπου, ο πρόεδρος της Consorzio Alessandro Nicodemi εξήγησε ότι η εισαγωγή του Terre d’Abruzzo IGT, «δημιουργεί μια ισχυρή περιφερειακή εικόνα, αντισταθμίζοντας τον τρέχοντα ασαφή κατακερματισμό».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη φιλοξενεί μια ξεχωριστή ιδιωτική συνάντηση με τίτλο “The Messinia Terroir...

REPORTS

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's ανακοίνωσε την πώληση κρασιών Château Lafite αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ από δύο κελάρια που ανήκουν σε ένα μέλος της οικογένειας...

REPORTS

Η τέχνη του sabrage, του ανοίγματος μιας φιάλης σαμπάνιας με σπαθί, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια θεαματική κίνηση... είναι μια παράδοση που γεννήθηκε...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

REPORTS

Η οινοποιός Θεοδώρα Ρούβαλη τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο Iter Vitis, πιστοποιημένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στην κατηγορία «Νέα Οινοποιός που επενδύει στη...

REPORTS

Σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον podcast του drink business τον περασμένο μήνα, o Aυστριακός οινοποιός Lenz Maria Moser μίλησε ανοιχτά για τις δυνατότητες του λευκού...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ευκολόπιοτη και σύνθετη, φιλική αλλά και «ψαγμένη» η Μαλαγουζιά δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Με προτάσεις που προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όταν μπαίνει...