Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Screaming Eagle της Καλιφόρνια κατακλύζει τον οινικό κόσμο

Το Screaming Eagle είναι ένα οινοποιείο στην Καλιφόρνια που βρίσκεται στην περιοχή Napa Valley και παράγει ένα από τα πιο διάσημα κρασιά στον κόσμο. Το οινοποιείο έχει σχετικά σύντομη ιστορία, αφού ιδρύθηκε μόλις το 1992, αλλά γρήγορα έγινε γνωστό όνομα μεταξύ των λάτρεις του κρασιού και των συλλεκτών.

Το εμβληματικό κρασί του Screaming Eagle προέρχεται από Cabernet Sauvignon και παράγεται σε περιορισμένες ποσότητες, καθιστώντας το ένα από τα πιο περιζήτητα κρασιά στον κόσμο. Το οινοποιείο παράγει μόνο περίπου 500 με 750 κιβώτια κρασιού κάθε χρόνο, η οποία είναι μια μικρή ποσότητα σε σύγκριση με άλλα οινοποιεία υψηλής ποιότητας.

Το κρασί είναι γνωστό για το έντονο γευστικό του προφίλ, με μια πλούσια, περίπλοκη γεύση που είναι δύσκολο να αναπαραχθεί. Τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του Screaming Eagle επιλέγονται προσεκτικά και διαλέγονται με το χέρι και το κρασί παλαιώνει σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια για περίπου δύο χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με βαθύ, σκούρο χρώμα και άρωμα φραγκοστάφυλου, βατόμουρου και βανίλιας.

Αυτό που ξεχωρίζει το Screaming Eagle από άλλα κρασιά υψηλής ποιότητας είναι η σταθερή ποιότητά του. Το οινοποιείο δεν έλαβε ποτέ βαθμολογία κάτω από 90 πόντους από τον κριτικό κρασιού Robert Parker. Αυτό το επίπεδο συνέπειας είναι σπάνιο στη βιομηχανία κρασιού και αποτελεί απόδειξη της ικανότητας και της προσοχής του οινοποιού στη λεπτομέρεια.

Τα κρασιά Screaming Eagle είναι επίσης γνωστά για τις υψηλές τους τιμές. Ένα μόνο μπουκάλι Screaming Eagle μπορεί να κοστίσει χιλιάδες δολάρια και οι θήκες του κρασιού πωλούνται συχνά για δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε δημοπρασία. Αυτό οδήγησε ορισμένους επικριτές να κατηγορήσουν το οινοποιείο ότι απευθύνεται μόνο σε πλούσιους συλλέκτες και επενδυτές, παρά σε ανθρώπους που απλώς απολαμβάνουν καλό κρασί.

Παρά τις υψηλές τιμές, ωστόσο, το Screaming Eagle παραμένει ένα ιδιαίτερα σεβαστό και περιζήτητο κρασί. Η σταθερή του ποιότητα και το μοναδικό γευστικό του προφίλ του έχουν κερδίσει μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα κρασιά του κόσμου και η περιορισμένη παραγωγή του διασφαλίζει ότι παραμένει ένα σπάνιο και αποκλειστικό είδος πολυτελείας.

Τα τελευταία χρόνια, το οινοποιείο έχει αντιμετωπίσει προκλήσεις λόγω της κλιματικής αλλαγής και των πυρκαγιών στην περιοχή της κοιλάδας της Νάπα. Ωστόσο, ο οινοποιός έχει δείξει δέσμευση για βιωσιμότητα και έχει εφαρμόσει μέτρα για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του οινοποιείου.

Συνολικά, το Screaming Eagle είναι ένα κρασί που έχει κερδίσει τη θέση του ανάμεσα στην ελίτ του κόσμου. Η σταθερή του ποιότητα, το μοναδικό γευστικό του προφίλ και η περιορισμένη παραγωγή του το καθιστούν ένα ιδιαίτερα περιζήτητο κρασί τόσο μεταξύ των συλλεκτών όσο και των ενθουσιωδών. Αν και μπορεί να είναι απρόσιτο για τους περισσότερους ανθρώπους, η φήμη και η θέση του ως σύμβολο πολυτέλειας και αποκλειστικότητας το καθιστούν συναρπαστικό μέρος της ιστορίας της βιομηχανίας κρασιού.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, η Central Wine Fair έρχεται τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2024, από τις 12:00 έως τις 21:00, στο ξενοδοχείο Athenaeum...

REPORTS

Με αφορμή το Διεθνές Έτος Αμπέλου και Οίνου που τιμά τα 100 χρόνια δράσης του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου, και στο πλαίσιο του...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου θα φιλοξενήσει την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη για την διάλεξη «Ποιος είμαι; Γιατί γράφω; Πώς γράφω;».

REPORTS

Οι Αμερικανοί εισαγωγείς κρασιού, οι σομελιέ και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων προετοιμάζονται για την πιθανή επιστροφή των δασμών στο κρασί μετά τις προεδρικές εκλογές στις...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα « Η άμπελος και ο οίνος στις Ελληνογαλλικές σχέσεις: 2600 έτη αμοιβαίων επιδράσεων» υπό...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...