Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Επτά νέοι Απόφοιτοι WSET Diploma από το WSPC

Το WSPC, με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνεια, ανακοινώνει 7 νέους απόφοιτους WSET Diploma ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό επιτυχόντων στους 63.

Οι νέοι κάτοχοι του τίτλου σπουδών είναι οι: Manuela Labhard, Ασημίνα-Ελευθερία Κουλοχέρη, Μαργαρίτα Μαρτίνη, Μαρία Μασούρα, Ευμορφίλη Μαυρίδου, Φίλιππος Σκλάβος και Στέφανος Τριανταφυλλίδης, που πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις που διεξήχθησαν τον Μάρτιο του 2023 στο WSPC.

Αξιοσημείωτες είναι οι δηλώσεις των αποφοίτων:

Η Manuela Labhard τόνισε: «Λένε πως πρέπει να μαθαίνεις σαν να πρόκειται να ζήσεις για πάντα. Έτσι ξεκίνησε και το ταξίδι μου στο WSPC και στο WSET Diploma. Για πρώτη φορά, βρισκόμουν στην ίδια τάξη με οινοποιούς, οινοχόους και πωλητές κρασιού. Η επίσκεψη στο μαγευτικό νησί της Σαντορίνης και τα περίφημα οινοποιεία της αποτελεί σπουδαία εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει κανείς».

Ο Φίλιππος Σκλάβος επισήμανε πως: «Οι σπουδές μου στο WSPC ίσως είναι μία από τις πιο επωφελείς εμπειρίες που είχα σαν μαθητής. Το WSPC είναι αδιαμφισβήτητα η σωστή επιλογή για να αποκτήσει κανείς εις βάθος γνώση για το κρασί και τα οινοπνευματώδη».

Η Μαρία Μασούρα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για να σπουδάσεις το κρασί, πρέπει να νιώθεις εμπνευσμένη. Όλοι οι εισηγητές μου στο WSPC ήταν εμψυχωτικοί και μου θύμισαν πως, πάνω απ’ όλα, το κρασί είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι».

Παράλληλα με την ανάδειξη των νέων αποφοίτων, η σχολή μας έχει ακόμη έναν λόγο να γιορτάζει! Την Τετάρτη 19 Απριλίου θα υποδεχθεί στο Λονδίνο επτά από τους αποφοίτους των ετών 2021-2022, για την Τελετή Αποφοίτησης του WSET και εν συνεχεία εμείς, το WSPC, θα παρέχουμε, με κάθε επισημότητα, το καθιερωμένο Δείπνο Αποφοίτων στο περίφημο 67 Pall Mall.

Το WSPC, δεσμεύεται να συνεχίσει το έργο του και την συμβολή του στη σωστή εκπαίδευση και να δίνει πάντα πολλαπλά οφέλη και εφόδια για την επιτυχημένη σταδιοδρομία των αποφοίτων του, οι οποίοι κατέχουν ήδη σημαντικές θέσεις στην Ελληνική βιομηχανία οίνου & αποσταγμάτων και τον Ελληνικό Τουρισμό.

Με την κατάκτηση του WSET Diploma, οι απόφοιτοι γίνονται αυτομάτως μέλη στον οργανισμό Institute of Wines and Spirits (IWS). Το IWS αποτελεί ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργασιών και διασυνδέσεων, υπό την εποπτεία του WSET London και επιτρέπει στα μέλη του την άμεση πρόσβαση και επιρροή στο παγκόσμιο εμπορικό γίγνεσθαι.

Επιπλέον, οι κάτοχοι Diploma έχουν το αποκλειστικό προνόμιο εισαγωγής και χρήσης του δικτύου καθώς και της προσθήκης των αρχικών DipWSET μετά το όνομά τους.

Το WSET Diploma αποτελεί τo υψηλότερο επίπεδο διεπαγγελματικών σπουδών που μπορεί να απονείμει το WSET και οι απόφοιτοι του αποκτούν ένα πανίσχυρο εφόδιο, που τους ανοίγει τον δρόμο στην επαγγελματική τους καριέρα. Η πιστοποίηση αυτή άλλωστε είναι προ-απαίτηση για την αίτηση εγγραφής στον κορυφαίο Τίτλο παγκοσμίως στον χώρο του κρασιού, για το “Master of Wine”.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Ελληνικό Πάσχα είναι μια μεγάλη γιορτή με χαρές, χορούς, γέλια και φαγοπότι. Τα φαγητά που απλώνονται στο τραπέζι της Λαμπρής ποικίλουν από περιοχή...

REPORTS

Σημαντική μείωση στις εισαγωγές κρασιού κατέγραψε η Ελβετία το 2024, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global (IHS). Η χώρα εισήγαγε κρασί συνολικής αξίας 1,177...

REPORTS

Ο ισπανικός αμπελοοινικός τομέας διέσχισε μια χρονιά μεγάλων αντιθέσεων το 2024, η οποία χαρακτηρίστηκε από μειωμένους όγκους, ανθεκτικές αξίες εξαγωγών, αυξανόμενη εξάρτηση από τις...

REPORTS

Η χρήση καλλιεργειών κάλυψης στους αμπελώνες αποτελεί ολοένα και πιο διαδεδομένη πρακτική στο πλαίσιο της βιώσιμης γεωργίας. Αυτές οι καλλιέργειες, που εγκαθίστανται ανάμεσα στις...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Μετά από δυο ισχνές παραγωγικά χρονιές, οι προοπτικές για τη συγκομιδή του 2025, μετά την επέλαση του πρώτου κύματος του παγετού στις 19 προς...