Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Linovatis, νέο wine bistrot στην πιο όμορφη γωνία της Κηφισιάς

Στόχος αυτού του νέου μαγαζιού είναι ο κόσμος να έρθει κοντά με το κρασί, να το απολαύσει σε συνδυασμό με ένα ωραίο πιάτο φαγητό και έπειτα να φύγει χαρούμενος και ευδιάθετος.

Η φιλοσοφία του μαγαζιού απέχει από τον ελιτισμό του κρασιού, καθώς και από τους βασικούς κανόνες και τους περιορισμούς, πάντα γύρω από το κρασί, για αυτό και το Linovatis βρίσκεται σε ένα σημείο μακριά από την μεγάλη οχλοβοή του κέντρου, προκειμένου να υπάρχει αρμονία ανάμεσα στον εσωτερικό και τον περιβάλλοντα χώρο του μαγαζιού.

Έπειτα, το Linovatis διαθέτει μία τεράστια γκάμα με σαμπάνιες και αφρώδη κρασιά. Στην λίστα του μαγαζιού θα βρει κανείς σαμπάνιες, μάλιστα αρκετές Grand Cru και Premier Cru, Cremant, αλλά και Cava, Prosecco κι ελληνικά αφρώδη. Επίσης υπάρχουν πολλά πιο ήσυχα κρασιά από τον διεθνή και ελληνικό αμπελώνα, καθώς και κρασιά, που προέρχονται από αμπελώνες βιολογικής ή βιοδυναμικής γεωργίας κι έχουν δεχτεί τις ελάχιστες παρεμβάσεις κατά την οινοποίηση.

Το κρασί δεν είναι ένα βιομηχανικό προϊόν κι ότι παραγωγοί και καταναλωτές έχουν μεγάλη ευθύνη για το περιβάλλον. Με το ίδιο κριτήριο επιλέγονται και οι πρώτες ύλες για τα πιάτα. Το μενού βασίζεται πολύ σε όστρακα, θαλασσινά και ψάρια και διαφοροποιείται ανάλογα με την εποχικότητα των πρώτων υλών.

 

Το Linovatis διαθέτει την νοοτροπία ενός Wine bistrot κι όχι ενός εστιατορίου, με λίγα πιάτα, επιλεγμένα ώστε να συνδυάζονται σωστά με τα κρασιά και να εντείνουν την απόλαυσή τους…

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Στη σύναψη μιας προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνία με τις ΗΠΑ προσβλέπει η Κομισιόν, η οποία θα της επιτρέψει να διατηρήσει τον δασμολογικό συντελεστή 10% μετά...

REPORTS

Η Οινοποιία Μαλαματίνα συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στις διεθνείς αγορές, προβάλλοντας δυναμικά τα ελληνικά κρασιά στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, με δύο σημαντικές...

REPORTS

Η Βουργουνδία γιορτάζει τη δέκατη επέτειο από την καταχώριση των «Climats» της στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, ένας όρος που δεν αναφέρεται στον καιρό,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Για δεκαετίες, η απόκτηση ενός αμπελώνα στη Γαλλία δεν ήταν απλώς μια επένδυση· ήταν ένα όνειρο, μια δήλωση ζωής, ένας τρόπος να αποκτήσει κανείς...

REPORTS

Τις αξίες του πολιτισμού και της οινικής κουλτούρας της Αιγιάλειας, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, ανέδειξε για ακόμα μια χρονιά το φεστιβάλ Οινοξένεια που...