Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Diageo θα παράγει καθαρά μηδενικά γυάλινα μπουκάλια μέχρι το 2030

Η Diageo σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει έναν φούρνο υδρογόνου για την παραγωγή γυάλινων μπουκαλιών για τις μάρκες Smirnoff, Captain Morgan, Gordon’s και Tanqueray.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Αρχικά, η κίνηση, σύμφωνα με την οποία η Diageo συνεργάζεται με τον κατασκευαστή γυαλιού Encirc, θα οδηγήσει τις εταιρείες να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα κατά 90% χρησιμοποιώντας ένα ενεργειακό μείγμα πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας και υδρογόνου χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Έπειτα, ο νέος υβριδικός γυάλινος κλίβανος εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ο οποίος εδρεύει στο Elton, Cheshire, θα ξεκινήσει την παραγωγή γυαλιού το 2027 και έως το 2030, στόχος είναι να παράγει έως και 200 ​​εκατομμύρια καθαρές μηδενικές φιάλες.

Ο Ewan Andrew, πρόεδρος, παγκόσμια προμήθεια και προμήθειες και επικεφαλής βιωσιμότητας της Diageo, δήλωσε: «Όλες οι επιλογές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι σημαντικές για εμάς και θα θέλαμε να δούμε την κυβέρνηση και τη βιομηχανία να επιταχύνουν περαιτέρω την άμεση προμήθεια πράσινης ενέργειας ως κύρια επιλογή. Τελικά, ανυπομονούμε για έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι μπορούν να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους ποτά από γυάλινα μπουκάλια μηδενικού άνθρακα».

Τέλος, ο Adrian Curry, διευθύνων σύμβουλος της Encirc πρόσθεσε: «Το γυαλί είναι ένα απίστευτο υλικό που είναι απείρως ανακυκλώσιμο και χημικά αδρανές. Υπάρχει από το 3500 π.Χ. και δεν έχει παραχθεί ποτέ με αυτόν τον τρόπο. Πρόκειται για την προστασία του γυαλιού ως υλικού αντιμετωπίζοντας την πρόκληση του άνθρακα».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.