Η Central Wine Fair φιλοξενήθηκε στην ολοκαίνουρια αίθουσα του Grand Hyatt Athens, Aristotle (12:00 έως τις 21:00), ενώ πλήθος κόσμου, επαγγελματιών και οινόφιλων, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους εκφραστές του ελληνικού αμπελώνα από τον Όλυμπο και τα βουνά της Κεντρικής Ελλάδας, μέχρι την Αττική και τις ακτές της.
Έτσι, έχοντας πλέον φτάσει στην τρίτη χρονιά λειτουργίας της, η Central Wine Fair γίνεται πια θεσμός, συγκεντρώνοντας λίγο πριν τις γιορτές τις τρεις σημαντικές ενώσεις οινοποιών, της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, κάτω από την ίδια στέγη. Με τον τρόπο αυτό αναδεικνύεται η ποικιλομορφία και στυλ κρασιών από τις τρεις περιοχές, η ιστορικότητα και η σημασία παραδοσιακών διακεκριμένων στυλ όπως η Ρετσίνα, που είχε τη δίκη της ξεχωριστή θέση στην έκθεση, αλλά και η εμφάνιση ανερχόμενων «θησαυρών» όπως το Μούχταρο, το Βραδυανό και η Λημνιώνα. Η έκθεση «ντύθηκε» με infographics που είχαν ως σκοπό να ενημερώσουν τους επισκέπτες και να τους δώσουν ιδέες συνδυασμών φαγητού και κρασιού. Γενικότερα η «ενέργεια» των παραγωγών και των κρασιών ενθουσίασε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν και είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ότι καινούριο και κλασικό είχε να τους προσφέρει η Central Wine Fair.
Όλοι οι παραγωγοί που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν μέλη των ενώσεων της Θεσσαλίας (ENOAΘΕ), της Στερεάς Ελλάδας (ENOAKE) και της Αττικής (ENOAA). Μάλιστα, η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη ξεναγήθηκε στη φετινή Central Wine Fair από τους προέδρους οινοπαραγωγών των τριών περιφερειών.
Να σημειωθεί ότι, την τρίτη έκδοση της έκθεσης χαρακτηρίζει η τεράστια ποικιλομορφία διαφορετικών στυλ κρασιών, αλλά και οι καινούριες προσπάθειες, πειραματισμοί και τις αναζητήσεις των παραγωγών.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γεωργία Καραμαλή