Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Daniel Ricciardo «έκλεισε» με το οινοποιείο St Hugo για την νέα σεζόν

Ο διάσημος Αυστραλός οδηγός της Formula 1 Daniel Ricciardo συνεργάζεται πλέον με το οινοποιείο St Hugo στην Αυστραλία και λανσάρει τα DR3 x St Hugo Cabernet Sauvignon και Shiraz.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Πέρυσι, ο οκτώ φορές νικητής του Grand Prix της Formula 1 έδωσε το πράσινο φως για μια συνεργασία υψηλής ποιότητας κρασιών με το οινοποιείο St Hugo της Νότιας Αυστραλίας και τον επικεφαλής οινοποιό του, Peter Munro. Οι ντεμπούτο εμφιαλώσεις DR3 x St Hugo εξαντλήθηκαν γρηγορότερα από τους γύρους ρεκόρ πίστας του Ricciardo στα Grand Prix Ισπανίας και Μονακό 2018, και τώρα ο Ricciardo επέστρεψε για μια δεύτερη περιστροφή.

Για τη δεύτερη κυκλοφορία του DR3 (3 είναι ο αριθμός οδηγού F1 του Ricciardo), ο Ricciardo και ο Munro συνεργάστηκαν σε ένα Coonawarra Cabernet Sauvignon 2018 και ένα South Australia Shiraz 2020. Ο Ricciardo και ο St Hugo ένωσαν επίσης τις δυνάμεις τους για ένα πιο μέτριο μείγμα κόκκινου 2021 που ονομάζεται Ric Red. Τα σταφύλια στο μείγμα είναι μια αυστηρά φυλαγμένη «Μυστική συνταγή», σύμφωνα με τον Ricciardo.

Έπειτα, το St Hugo είναι επίσης ο επίσημος προμηθευτής κρασιού για το Αυστραλιανό Grand Prix της Formula 1 από το 2019.

Ο Ricciardo, ο οποίος οδηγεί για την ομάδα McLaren με κινητήρα Mercedes αυτή τη σεζόν, αλλά θα φορέσει ένα νέο αγωνιστικό κοστούμι το 2023, μεγάλωσε με το κρασί στο τραπέζι του δείπνου. «Το κρασί [είναι] ένα δια βίου πάθος μου, που πυροδότησε από την αγάπη του μπαμπά μου για το καλό κρασί», είπε ο Ricciardo στο Wine Spectator μέσω email. «Έχει να κάνει πολύ με την ιταλική μου κληρονομιά. Πάντα πιστεύαμε πολύ στο να μοιραζόμαστε καλό κρασί με ακόμα καλύτερη παρέα. Όταν προέκυψε η ευκαιρία να συνεργαστώ και να συνεργαστώ στενά με τον St Hugo, ένιωσα σαν ένα φυσικό βήμα».

«Όντας από την Αυστραλία, ήξερα ότι ήταν σημαντικό να συνεργαστώ με μια εξαιρετικά αξιόπιστη αυστραλιανή μάρκα κρασιού που θα με επέτρεπε να συνεργάζομαι μαζί τους σε κάθε βήμα», είπε ο Ricciardo, ο οποίος συμμετείχε σε γευσιγνωσίες με τον Munro κατά τη διαδικασία ανάμειξης. «Ήθελα πραγματικά να συνεχίσω να αναπτύσσω αυτή τη συνεργασία μέσω των ετήσιων εκδόσεων μας και αυτό ήταν σημαντικό για μένα. Η συμμετοχή μου στη διαδικασία οινοποίησης αυξάνεται μόνο με την πάροδο του χρόνου καθώς οι γνώσεις και η εμπειρία μου στον κλάδο συνεχίζουν να χτίζονται. Το St Hugo μου δίνει τη σιγουριά ότι τα κρασιά μας είναι υψηλών προδιαγραφών.»

«Λατρεύω ένα κρασί που είναι καλά ισορροπημένο και καλά στρογγυλεμένο», είπε. «Ο [Munro] με δίδαξε πραγματικά πώς να σκέφτομαι με βάση τα σχήματα και πώς είναι δομημένο το κρασί, ενώ συνήθως σκέφτομαι το κρασί από την άποψη της γεύσης».

Φυσικά, τα κρασιά τόσο «αγνά» όπως το DR3 x St Hugo Cabernet και το Shiraz απαιτούν να μεταγγίζονται με στυλ, και το μολύβδινο πόδι του Ricciardo ήταν η τέλεια έμπνευση για την περιορισμένης έκδοσης, χειροποίητη κρυστάλλινη καράφα του. Στην πραγματικότητα έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με το αγωνιστικό του παπούτσι, από το οποίο πίνει σαμπάνια μετά από κάθε νίκη. Οπότε, με βάση όλα τα παραπάνω, φίλοι της F1 ετοιμάστε τα τιρμπουσόν σας…

 

ΠΗΓΗ: winespectator.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...