Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Daniel Ricciardo «έκλεισε» με το οινοποιείο St Hugo για την νέα σεζόν

Ο διάσημος Αυστραλός οδηγός της Formula 1 Daniel Ricciardo συνεργάζεται πλέον με το οινοποιείο St Hugo στην Αυστραλία και λανσάρει τα DR3 x St Hugo Cabernet Sauvignon και Shiraz.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Πέρυσι, ο οκτώ φορές νικητής του Grand Prix της Formula 1 έδωσε το πράσινο φως για μια συνεργασία υψηλής ποιότητας κρασιών με το οινοποιείο St Hugo της Νότιας Αυστραλίας και τον επικεφαλής οινοποιό του, Peter Munro. Οι ντεμπούτο εμφιαλώσεις DR3 x St Hugo εξαντλήθηκαν γρηγορότερα από τους γύρους ρεκόρ πίστας του Ricciardo στα Grand Prix Ισπανίας και Μονακό 2018, και τώρα ο Ricciardo επέστρεψε για μια δεύτερη περιστροφή.

Για τη δεύτερη κυκλοφορία του DR3 (3 είναι ο αριθμός οδηγού F1 του Ricciardo), ο Ricciardo και ο Munro συνεργάστηκαν σε ένα Coonawarra Cabernet Sauvignon 2018 και ένα South Australia Shiraz 2020. Ο Ricciardo και ο St Hugo ένωσαν επίσης τις δυνάμεις τους για ένα πιο μέτριο μείγμα κόκκινου 2021 που ονομάζεται Ric Red. Τα σταφύλια στο μείγμα είναι μια αυστηρά φυλαγμένη «Μυστική συνταγή», σύμφωνα με τον Ricciardo.

Έπειτα, το St Hugo είναι επίσης ο επίσημος προμηθευτής κρασιού για το Αυστραλιανό Grand Prix της Formula 1 από το 2019.

Ο Ricciardo, ο οποίος οδηγεί για την ομάδα McLaren με κινητήρα Mercedes αυτή τη σεζόν, αλλά θα φορέσει ένα νέο αγωνιστικό κοστούμι το 2023, μεγάλωσε με το κρασί στο τραπέζι του δείπνου. «Το κρασί [είναι] ένα δια βίου πάθος μου, που πυροδότησε από την αγάπη του μπαμπά μου για το καλό κρασί», είπε ο Ricciardo στο Wine Spectator μέσω email. «Έχει να κάνει πολύ με την ιταλική μου κληρονομιά. Πάντα πιστεύαμε πολύ στο να μοιραζόμαστε καλό κρασί με ακόμα καλύτερη παρέα. Όταν προέκυψε η ευκαιρία να συνεργαστώ και να συνεργαστώ στενά με τον St Hugo, ένιωσα σαν ένα φυσικό βήμα».

«Όντας από την Αυστραλία, ήξερα ότι ήταν σημαντικό να συνεργαστώ με μια εξαιρετικά αξιόπιστη αυστραλιανή μάρκα κρασιού που θα με επέτρεπε να συνεργάζομαι μαζί τους σε κάθε βήμα», είπε ο Ricciardo, ο οποίος συμμετείχε σε γευσιγνωσίες με τον Munro κατά τη διαδικασία ανάμειξης. «Ήθελα πραγματικά να συνεχίσω να αναπτύσσω αυτή τη συνεργασία μέσω των ετήσιων εκδόσεων μας και αυτό ήταν σημαντικό για μένα. Η συμμετοχή μου στη διαδικασία οινοποίησης αυξάνεται μόνο με την πάροδο του χρόνου καθώς οι γνώσεις και η εμπειρία μου στον κλάδο συνεχίζουν να χτίζονται. Το St Hugo μου δίνει τη σιγουριά ότι τα κρασιά μας είναι υψηλών προδιαγραφών.»

«Λατρεύω ένα κρασί που είναι καλά ισορροπημένο και καλά στρογγυλεμένο», είπε. «Ο [Munro] με δίδαξε πραγματικά πώς να σκέφτομαι με βάση τα σχήματα και πώς είναι δομημένο το κρασί, ενώ συνήθως σκέφτομαι το κρασί από την άποψη της γεύσης».

Φυσικά, τα κρασιά τόσο «αγνά» όπως το DR3 x St Hugo Cabernet και το Shiraz απαιτούν να μεταγγίζονται με στυλ, και το μολύβδινο πόδι του Ricciardo ήταν η τέλεια έμπνευση για την περιορισμένης έκδοσης, χειροποίητη κρυστάλλινη καράφα του. Στην πραγματικότητα έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με το αγωνιστικό του παπούτσι, από το οποίο πίνει σαμπάνια μετά από κάθε νίκη. Οπότε, με βάση όλα τα παραπάνω, φίλοι της F1 ετοιμάστε τα τιρμπουσόν σας…

 

ΠΗΓΗ: winespectator.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη σύναψη μιας προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνία με τις ΗΠΑ προσβλέπει η Κομισιόν, η οποία θα της επιτρέψει να διατηρήσει τον δασμολογικό συντελεστή 10% μετά...

REPORTS

Η Οινοποιία Μαλαματίνα συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στις διεθνείς αγορές, προβάλλοντας δυναμικά τα ελληνικά κρασιά στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, με δύο σημαντικές...

REPORTS

Η Βουργουνδία γιορτάζει τη δέκατη επέτειο από την καταχώριση των «Climats» της στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, ένας όρος που δεν αναφέρεται στον καιρό,...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου στις Πλαταιές Βοιωτίας είναι πλέον επισκέψιμο καθημερινά και προσκαλεί τους φίλους του κρασιού για μια αυθεντική εμπειρία οινογνωσίας, στον τόπο όπου...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...

REPORTS

Η Ιταλία δείχνει να αντιστέκεται στην καθοδική τάση των εκλεκτών οίνων, με την περιοχή της Τοσκάνης να αναδεικνύεται η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γειτονικής χώρας...