Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα πρώτα Super Tuscans του φθινοπώρου έφτασαν στη La Place

Τα πρώτα Super-Tuscans της φθινοπωρινής κυκλοφορίας έχουν φτάσει στην La Place de Bordeaux, με τα πιο πρόσφατα vintage από δύο από τα πιο καθιερωμένα ονόματα, το Solaia και το Masseto, μαζί με τους Viñedo Chadwick της Χιλής, Cheval des Andes και Château de Beaucastel του Ροδανού.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Αρχικά, το Solaia 2019, από τα κτήματα Tenuta Tignanello, κυκλοφόρησε για 210 € ανά μπουκάλι πρώην άρπακτη – 11,7% premium σε σχέση με το vintage του 2018, αλλά αυτό που ο διευθυντής ακινήτων του Marchesi Antinor, ο Stefano Carpaneto, ανέφερε ότι αξιοποίησε στο έπακρο ένα υπέροχο vintage. Βραβευμένο με 97 πόντους από το The Wine Advocate και το Vinous, χαρακτηρίστηκε από τον Antonio Galloni ως «υπέροχο» και εκτιμάται ότι θα κυκλοφορήσει στο διεθνές εμπόριο για περίπου 2.500 £ ανά 12×75.

Εν τω μεταξύ, το Masseto 2019, το οποίο σημείωσε 98 πόντους από τους ίδιους δύο κριτικούς, με τον Galloni να το αποκαλεί «μεταξωτό, ευγενικό και εξαιρετικά εκλεπτυσμένο» και 99 πόντους από την Jane Anson κυκλοφόρησε έναντι 425 ευρώ ανά μπουκάλι, πρώην αρνητή την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και είναι πιθανό να κυκλοφορήσει διεθνώς για 6.250 £ ανά θήκη 12 φιαλών. Η Liv-ex σημείωσε ότι αν και αυτή είναι 7,6% περισσότερο από την τιμή ανοίγματος του 2018, «το νέο vintage είναι το Masseto με την καλύτερη αξία στην αγορά σήμερα».

Το Maseto είναι το δεύτερο ιταλικό κρασί με τις περισσότερες συναλλαγές στο Liv-ex μετά το Sassicaia και το 2019 έχει ήδη γίνει εμπόριο στη δευτερογενή αγορά για 6.788 £ ανά 12×75.

Η Ιταλία έχει γίνει η χώρα με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο φθινοπωρινό πρόγραμμα της La Place, αντιπροσωπεύοντας μόλις το ένα τρίτο των φθινοπωρινών εκδόσεων τώρα, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Liv-ex. Τα τελευταία τρία χρόνια, οι δείκτες της δείχνουν ότι οι Masseto, Ornellaia και Solaia αυξήθηκαν κατά 40,5%, 38,2% και 37,2% αντίστοιχα, ανέφερε.

 

Χιλή και Γαλλία

Οι κυκλοφορίες της Χιλής συνέχισαν να ρέουν με το Viñedo Chadwick 2020 που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, ένα κρασί που σημείωσε 97 πόντους από τον Luis Gutiérrez στο Wine Advocate και αποδείχθηκε «θρίαμβος επί των φυσικών συνθηκών της χρονιάς». Κυκλοφόρησε για 2.780 £ ανά θήκη, που αντιπροσωπεύει καλή αξία μεταξύ των παλιών vintage, είπε η Liv-ex.

Σήμερα προστέθηκε το Cheval des Andes 2019, το οποίο κυκλοφόρησε για 816 £ ανά 12×75, άλλη μια αγορά καλής αξίας, η οποία είναι ίδια με την τιμή έναρξης του 2019 με παρόμοια βαθμολογία (225 €), η οποία προσφέρεται από το διεθνές εμπόριο για 2.780 £ ανά 12×75. Το κρασί είναι αποτέλεσμα της ένωσης μεταξύ του Château Cheval Blanc του Saint-Emilion και του Terrazas de los Andes.

Εν τω μεταξύ, το γαλλικό Château de Beaucastel Hommage à Jacques Perrin 2020, από ένα από τα παλαιότερα κτήματα στο Châteauneuf-du-Pape στο νότιο Ροδανό, κυκλοφόρησε επίσης την περασμένη εβδομάδα για 2.800 £ ανά 12×75.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...