Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μια νέα ετικέτα παρουσίασε η Ζυθοποιεία Πηνειού

Η Ζυθοποιία Πηνειού ενώνει τις δυνάμεις της με την Ζυθοποιία Αναστασίου και παρουσιάζουν με αφορμή το October Fest την νέα τους συλλεκτική και περιορισμένη σε ποσότητα μπίρα,  την επίσημη μπίρα του October Fest της Γερμανίας, τη μπίρα Marzen.

Η μπίρα Marzen  όπως υποδηλώνει και το όνομα της ιστορικά, παρασκευάζονταν τον Μάρτιο και αποθηκεύονταν σε κελάρια-σπηλιές όπου η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη απ’ ότι στην ύπαιθρο τους καλοκαιρινούς μήνες και ήταν μια μπίρα σκούρου καφέ χρώματος και “δυνατή σε αλκοόλ”. Η Γερμανική κεχριμπαρένια εκδοχή της σερβιρίστηκε για πρώτη φορά στο Oktoberfest του 1841, μία παράδοση που κράτησε μέχρι και σήμερα,  ως η τυπική μπίρα του φεστιβάλ.

Το χρώμα της πορτοκαλίκεχριμπαρένιο, με λευκό , σταθερό και με παχύ αφρό.

Αρώματα βυνών , ξεροψημένης κόρας ψωμιού με απαλές νότες καβουρδίσματος, διακρίνονται στο στόμα και στην συνέχεια πρωταγωνιστεί  ο έντονος βυνώδης χαρακτήρας της που μεταμορφώνεται σε ελαφριά γλυκάδα καραμέλας και μπισκότου. Σώμα μέτριας έντασης και επίγευση που διαρκεί.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με απόφαση, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, τροποποιείται η υπό στοιχεία Α.1102/27-07-2022 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών που αφορά στον καθορισμό της διαδικασίας βεβαίωσης και είσπραξης...

REPORTS

Το μοναδικό «ταμπεραμέντο» της ποικιλίας ερυθρού σταφυλιού Νεγκόσκα «πρωταγωνιστεί στο φερώνυμο πεζοπορικό μονοπάτι στη Γουμένισσα, το οποίο, πλέον, έχει σηματοδοτημένη κυκλική διαδρομή μήκους 6,5...

REPORTS

Καθώς το παγκόσμιο εμπόριο συνεχίζει να εξελίσσεται, ο ρόλος των κόμβων επανεξαγωγής θα παραμείνει κεντρικός στον τρόπο με τον οποίο το κρασί φτάνει στους...

REPORTS

Μια πρωτοποριακή μελέτη από πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας αποκαλύπτει πως ο εμποτισμός τυριών με κρασί μπορεί να μεταμορφώσει όχι μόνο τη γεύση τους αλλά και...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...