Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Γνωριμία με τον Κρητικό αμπελώνα είχαν διεθνείς επαγγελματίες του οίνου

Δώδεκα επαγγελματίες στο χώρο του κρασιού επισκέφθηκαν την Κρήτη από την Κίσσαμο έως το Βάι για να γνωρίσουν τον Κρητικό Αμπελώνα και τους οίνους Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης ΚΡΗΤΗ.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών για την περίοδο 2021-2022» με εταίρους την σύμπραξη μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης και χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

Το επαγγελματικό προφίλ των επισκεπτών ήταν εισαγωγείς κρασιού, εκπαιδευτές, Master of Wine, οινοχόοι, οινοδημοσιογράφοι και bloggers. Το γκρουπ των Βρετανών επαγγελματιών,  σε διάστημα τριών ημερών είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει 75 ετικέτες από 25 οινοποιεία. Διοργανώθηκε εξειδικευμένο masterclass με θέμα «Οι 11 γηγενείς ποικιλίες Π.Γ.Ε. Κρήτη» που παρουσίασε ο Σταμάτης Ίσερης Dip WSET, καθώς και walk around tasting όπου δοκιμάστηκαν 14 κρασιά από την ποικιλία Βιδιανό και 5 από την ποικιλία Λιάτικο – ΠΓΕ Κρήτη. Οι παρευρισκόμενοι είχαν έπειτα την δυνατότητα να δοκιμάσουν ποικιλία κρητικών τυριών. Το fam trip διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου Reco Exports με την συνοδεία της Μάριαν Σπίγγος και της Ουρανίας Μαργκωμένου.

Το γκρουπ των Αμερικανών επισκεπτών, που απαρτίζονταν από επαγγελματίες σε ΜΜΕ, παρέμεινε στο νησί για 6 ημέρες και δοκίμασαν 93 κρασιά Π.Γ.Ε. Κρήτη από 31 οινοποιεία. Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κρητικό τρόπο ζωής και να απολαύσουν την κρητική ύπαιθρο. Το συγκεκριμένο ταξίδι γνωριμίας (fam trip) διοργανώθηκε σε συνεργασία με την ανάδοχο του έργου Colangelo PR με την συνοδεία της Σοφίας Πέρπερα.

Τα δύο αυτά ταξίδια γνωριμίας συνδυάστηκαν με επίσκεψη σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, με δείπνα όπου απόλαυσαν κρητική και ελληνική κουζίνα, γευσιγνωσία κρητικού ελαιολάδου από τον olive oil chef Βασίλη Λεωνίδου, αλλά και με επίσκεψη σε οινοποιεία και αμπελώνες. Κάθε δράση που διοργανώνει το Wines of Crete αναδεικνύει πάντα τον Κρητικό Αμπελώνα σε συνδυασμό με την γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα του νησιού.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, η Central Wine Fair έρχεται τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2024, από τις 12:00 έως τις 21:00, στο ξενοδοχείο Athenaeum...

REPORTS

Με αφορμή το Διεθνές Έτος Αμπέλου και Οίνου που τιμά τα 100 χρόνια δράσης του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου, και στο πλαίσιο του...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου θα φιλοξενήσει την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη για την διάλεξη «Ποιος είμαι; Γιατί γράφω; Πώς γράφω;».

REPORTS

Οι Αμερικανοί εισαγωγείς κρασιού, οι σομελιέ και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων προετοιμάζονται για την πιθανή επιστροφή των δασμών στο κρασί μετά τις προεδρικές εκλογές στις...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα « Η άμπελος και ο οίνος στις Ελληνογαλλικές σχέσεις: 2600 έτη αμοιβαίων επιδράσεων» υπό...