Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Javier Pagés επανεξελέγη ομόφωνα πρόεδρος του κλάδου Cava DO

Τα 12 μέλη του Ρυθμιστικού Συμβουλίου συμφώνησαν πλήρως στη συνάντηση στη Vilafranca del Penedès την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζοντας τη συνέχιση του ρόλου του Προέδρου Pagés.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Πάνω από το 70% των εξαγωγών κρασιού της Ισπανίας προέρχεται από την Cava, με την περιοχή να αναφέρει αύξηση πωλήσεων 17,3% το 2021. Το διοικητικό συμβούλιο εκπροσωπεί περισσότερους από 68.000 αμπελουργούς και 370 συνδεδεμένα οινοποιεία. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Adrià Rabadà, εκπρόσωπος των βασικών οινοποιείων.

Κατά την επανεκλογή του, ο Pagés, ο οποίος είναι πρόεδρος από το 2018, είπε: «Η ενότητα είναι θεμελιώδης σε τόσο αποφασιστικούς χρόνους για το μέλλον του κλάδου. Με αυτό, ο κλάδος μπορεί να επιτύχει όλες τις προκλήσεις που έχουμε θέσει στον εαυτό μας και να είναι η κορυφαία παγκόσμια ονομασία προέλευσης για μερικά από τα υψηλότερης ποιότητας αφρώδη κρασιά στον κόσμο».

Εν συνεχεία, μία από τις δεσμεύσεις του Pagés ήταν να αναπτύξει νέα τμηματοποίηση για την ονομασία DO προκειμένου να αντιπροσωπεύει καλύτερα την «αριστεία και την ποιότητα» της Cava. Το Cavas de Guarda Superior, μια κατηγορία που επινοήθηκε πέρυσι που περιέχει τα Reserva, Gran Reserva και Paraje Calificado, έχει επισημανθεί ως μέσο για να τονιστεί η μοναδικότητα των περιοχών και των αμπελώνων.

Αυτό το σύστημα βαθμίδας περιλαμβάνει μια προσπάθεια για την προώθηση της Cava και την ενθάρρυνση των καταναλωτών για «ανταλλαγή».

Η αειφορία είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη, όπως και οι προσπάθειες για την κοινοποίηση της ιχνηλασιμότητας και της πιστοποίησης ποιότητας των κρασιών του DO. Ο Pagés δήλωσε: «Θέλουμε να συνεχίσουμε με το έργο που έχουμε ξεκινήσει για να ενισχύσουμε την αξία της Cava…»

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα...

REPORTS

Με τον ευφάνταστο τίτλο «The Mantinians», τα οινοποιεία της Μαντινείας έρχονται να συστηθούν συλλογικά στο οινόφιλο και όχι μόνο κοινό. Πέντε δεκαετίες και πλέον...

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

Η θεσµοθέτηση, έστω και µε καθυστέρηση, και στην Ελλάδα, προ τριετίας περίπου, του θεσµικού πλαισίου για την κλωνική επιλογή, δίνει τη δυνατότητα στους συντελεστές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.