Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

«Μια στιγμή στον χρόνο» η συλλογή των σπάνιων σκωτσέζικων ουίσκι

Η τρίτη παρτίδα της συλλογής Prima & Ultima της Diageo με σπάνια σκωτσέζικα ουίσκι single malt – συμπεριλαμβανομένων, για πρώτη φορά, εκδόσεων τόσο από την Port Ellen όσο και από την Brora.

Το Prima & Ultima – που σημαίνει «πρώτο και τελευταίο» – παρουσιάζει μια σειρά από ουίσκι που είναι ακριβώς αυτό: είτε το πρώτο είτε το τελευταίο στο είδος τους.

Τα οκτώ single malt στη φετινή σειρά επιλέχθηκαν από τον master blender της Diageo, Dr Craig Wilson, ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων δημιουργών του Prima & Ultima, Maureen Robinson και Dr Jim Beveridge OBE.

Η σειρά των ουίσκι περιλαμβάνουν την τελική εμφιάλωση Brora από το 1981 και απόσταγμα από τα δύο τελευταία βαρέλια του Port Ellen που γεμίστηκαν το 1980, καθώς και single malt από τα Royal Lochnagar, Cragganmore, Mannochmore, The Singleton of Glen Ord, Lagavulin και Talisker.

«Προσωπικά έχω επιλέξει κάθε ουίσκι με μεγάλη προσοχή, το καθένα ένα εξαιρετικό απόσταγμα που σηματοδοτεί μια ιδιαίτερη στιγμή στην ιστορία των αποστακτηρίων και ουίσκι που είχα το προνόμιο να παρακολουθήσω διεξοδικά», είπε ο Δρ Γουίλσον.

Το θέμα της φετινής συλλογής είναι «Μια στιγμή στον χρόνο», που συνδέεται με τη φυσική διατήρηση απολιθωμάτων και δειγμάτων, με κάθε ουίσκι να διαθέτει ένα πολύτιμο τεχνούργημα που αντικατοπτρίζει την ιστορία του.

Με τιμή £ 36.500 στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν 317 πλήρεις σετ Prima & Ultima Third Release που διατίθενται μέσω ορισμένων αντιπροσώπων και για πρώτη φορά ουίσκι είναι επίσης διαθέσιμα για μεμονωμένη αγορά. Η ηλεκτρονική εγγραφή ενδιαφέροντος είναι ανοιχτή τώρα, έως τις 30 Ιουνίου.

 

Η σειρά είναι η εξής:

Royal Lochnagar 1981, 40-year-old

Cragganmore 1973, 48-Year-Old

Mannochmore 1990, 31-Year-Old

Brora 1981, 40-Year-Old

The Singleton of Glen Ord 1987, 34-Year-Old

Lagavulin 1993, 28-Year-Old

Talisker 1984, 37-Year-Old

Port Ellen 1980, 41-Year-Old

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...