Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

To Gentle Beast πρωτο-γεννήθηκε στο καζάνι της γιαγιάς Στέλλας

Η ιδέα του GENTLE BEAST πρωτο-γεννήθηκε στο καζάνι της  γιαγιάς Στέλλας, που συνήθιζε να καμαρώνει για τις πρωτότυπες συνταγές της. Ανάμεσά τους ήταν και ένας απόσταγμα με αγριοφράουλες. Έβαζε αγριοφράουλες αντί για ζάχαρη, όπως έλεγε, και επειδή έδιναν στο ποτό της ένα άρωμα καραμελωμένων φρούτων, και πάντα ήθελες να πιείς ένα ποτήρι παραπάνω.

Πολύ αργότερα το σπιτικό ποτό των παιδικών μας χρόνων θα ονομαζόταν GENTLE BEAST. Γιατί GENTLE BEAST; Γιατί παρά την υψηλή του περιεκτικότητα σε αλκοόλ (BEAST), παραμένει μαλακό (GENTLE).

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Ισορροπημένα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και βαρελιού με νότες φράουλας και αγριοκέρασου. Το ισορροπημένο αρωματικό μπουκέτα ανοίγει πληθωρικά στο στόμα χαρίζοντας όγκο και πολυπλοκότητα. Η μακριά διάρκεια επίγευσης παρατείνει τη γευστική μας απόλαυση, δίνοντας αρώματα καραμελωμένων φρούτων του δάσους με νότες πιπεριού.

Πίνεται σκέτο σαν Brandy σε χαμηλό ποτήρι, ή παγωμένο σε ψηλό ποτήρι, με 1 φέτα lime και συνοδεία αλμυρών ή γλυκών σνακ.

Το Gentle beast  αποτελεί το πρώτο παλαιωμένο απόσταγμα με φράουλες. Οι φράουλες τοποθετήθηκαν ταυτόχρονα με το απόσταγμα στο βαρέλι, χαρίζοντάς του ένα ώριμο κα πλούσιο αρωματικό αποτέλεσμα. Είναι το δεύτερο προιόν σε μια σειρά καινοτόμων προϊόντων του Lost Lake Distillery, πρώτων στην κατηγορία του, γι’ αυτό και το 02 στην ετικέτα. Είναι cask-strength απόσταγμα, εμφιαλώθηκε ακριβώς όπως βγήκε από το βαρέλι, χωρίς προσθήκη νερού, και χωρίς καμία προσθήκη, χωρίς φιλτράρισμα, με αποτέλεσμα οι νότες και τα αρώματα που βρίσκονται μέσα σε αυτό να είναι πιο αντιληπτά και γευστικά.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η μείωση του ενδιαφέροντος για το αλκοόλ μεταξύ των νεότερων γενεών ανησυχεί ολοένα και περισσότερο τους παράγοντες του κλάδου. Τι θα γινόταν αν οι...

REPORTS

Πρόσφατα στοιχεία πωλήσεων από το πρώτο τρίμηνο του 2025 δείχνουν μια μετατόπιση στην αμερικανική αγορά κρασιού, με τους καταναλωτές να επιλέγουν όλο και περισσότερο...

REPORTS

Τα τελευταία χρόνια, τα Hautes-Côtes de Beaune και Hautes-Côtes de Nuits έχουν αναδειχθεί σε νέα κομβικά σημεία του οινικού τοπίου της Βουργουνδίας. Κάποτε αναφερόμενοι...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια, το Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει την Παρασκευή 30 Μαΐου 2025...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ελαφρά μείωση τιμών, κυριαρχία της Βουργουνδίας στις δημοπρασίες και αύξηση του μεριδίου μικρότερων περιοχών καθώς και ανοδική πορεία των λευκών οίνων αποτελούν τις κύριες...

REPORTS

Ψηφίστηκε, αλλά δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί: τα κεφάλαια που διατέθηκαν για την αναδιάρθρωση των οινοποιητικών συνεταιρισμών δεν έχουν ακόμη εκταμιευτεί και θα πρέπει να...

REPORTS

Το αμερικανικό ουίσκι και κρασί βρίσκονται στον δοκιμαστικό δεύτερο κατάλογο αντιποίνων σε απάντηση στους δασμούς των ΗΠΑ που αποκάλυψε την Πέμπτη 8 Απριλίου η...

REPORTS

Ο Prosecco έχει γίνει ένας από τους πιο αναγνωρισμένους αφρώδεις οίνους της Ιταλίας, κερδίζοντας έδαφος στις διεθνείς αγορές και ξεπερνώντας ακόμη και τη σαμπάνια...