Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Oeno P είναι το νέο εγχείρημα του ακούραστου Πάρη Σιγάλα στη Σαντορίνη

Την 1η Μαΐου, ο Γιάννης Καρακάσης MW επισκέφτηκε στο νέο οινοποιείο του Πάρη Σιγάλα (όπου ξεκίνησε το οινοποιείο Σιγάλα), και ονομάζεται Oeno P, ώστε να δοκιμάσει την τελευταία του προσπάθεια, «Τρία Αμπέλια» από τον τρύγο του 2020, που μόλις κυκλοφόρησε σε περίπου 5.000 φιάλες.

«Ανυπομονώ να δω πώς θα αντιδράσει η αγορά στο νέο μου κρασί. Σχεδόν νιώθω αρχάριος» του εκμυστηρεύεται ειλικρινά, λίγο πριν δοκιμάσει το νέο του κρασί. «Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Ένας άνθρωπος που έχει κάνει τόσα πολλά για το νησί και το κρασί της Σαντορίνης αγχώνεται; Σεμνότητα και ρεαλισμός σε όλο του το μεγαλείο. Ο σεβασμός και ο θαυμασμός έρχονται στο μυαλό όταν μιλάς με έναν άνθρωπο του διαμετρήματος του.» υπογραμμίζει ο MW.  Μια εξαιρετική προσπάθεια, το Tria Ampelia Santorini 2020 δείχνει φινέτσα και είναι ήδη απολαυστική, αλλά όπως επισημαίνει, χρειάζεται η εμπειρία για να εκτιμηθεί.

«Όπως και ολόκληρο το κρασί της Σαντορίνης», προσθέτει. «Ωστόσο, δεν είναι μόνο το νέο του Ασύρτικο που ανοίγει μια περαιτέρω συζήτηση για τυπικότητα, ισορροπία και εκφραστικότητα. Μια γουλιά από το Μαυροτράγανό του, παλαιωμένο σε αμφορείς (και ελπίζω να μην ωριμάσει καθόλου σε βαρέλι), είναι αρκετή για να σας κάνει τα μάτια να γουρλώσουν».

Το «Τρία Αμπέλια» προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες από τα Φηρά, το Μεγαλοχώρι και το Ακρωτήρι και ωριμάζει με τις οινολάσπες για 18 μήνες σε αμφορείς. Θα ακολουθήσει ένα Νυκτέρι το 2024 από τον τρύγο του 2021 μαζί με το Μαυροτράγανο. Η συνολική παραγωγή του οινοποιείου δεν θα ξεπεράσει ποτέ τις 20.000 φιάλες, λέει ο δημιουργός.

«Ελπίζω να απολαύσετε τα κρασιά του Oeno P που αποτελούν μια ξεχωριστή προσθήκη στο μωσαϊκό των Santorini Wines. Εξίσου αυθεντικό με τον δημιουργό τους.»

 

Από τον Γιάννη Καρακάση MW, karakasis.mw

Photo Credit: Caro Maurer MW

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...

REPORTS

Πήγε, είδε, δοκίμασε και θα μείνει. Ο Αρτέμης Καραμολέγκος προχωρά στην εξαγορά ενός από τα τρία οινοποιεία του Παναγιώτη Δημόπουλου στο Ξινό Νερό της...

REPORTS

Σε συμφωνία για τους δασμούς στα ευρωπαϊκά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων προχώρησαν την Κυριακή 28 Ιουλίου ο Ντόναλντ Τραμπ και η επικεφαλής της Κομισιόν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

REPORTS

Ως αμπελουργός, ο μυθικός βασιλιάς «Αγκαίος» της Σάμου θα εκτιμούσε αναμφίβολα αυτό το αρωματικό και ελαφρύ στο στόμα κόκκινο κρασί από τη νησιωτική ποικιλία...

REPORTS

Η έκθεση «European Wine Market Report 2024» παρουσίασε το 2024 ως µια χρονιά µε άνευ προηγουµένου δυσκολίες για τον ευρωπαϊκό αµπελοοινικό τοµέα, λόγω µιας...

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...