Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Oeno P είναι το νέο εγχείρημα του ακούραστου Πάρη Σιγάλα στη Σαντορίνη

Την 1η Μαΐου, ο Γιάννης Καρακάσης MW επισκέφτηκε στο νέο οινοποιείο του Πάρη Σιγάλα (όπου ξεκίνησε το οινοποιείο Σιγάλα), και ονομάζεται Oeno P, ώστε να δοκιμάσει την τελευταία του προσπάθεια, «Τρία Αμπέλια» από τον τρύγο του 2020, που μόλις κυκλοφόρησε σε περίπου 5.000 φιάλες.

«Ανυπομονώ να δω πώς θα αντιδράσει η αγορά στο νέο μου κρασί. Σχεδόν νιώθω αρχάριος» του εκμυστηρεύεται ειλικρινά, λίγο πριν δοκιμάσει το νέο του κρασί. «Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Ένας άνθρωπος που έχει κάνει τόσα πολλά για το νησί και το κρασί της Σαντορίνης αγχώνεται; Σεμνότητα και ρεαλισμός σε όλο του το μεγαλείο. Ο σεβασμός και ο θαυμασμός έρχονται στο μυαλό όταν μιλάς με έναν άνθρωπο του διαμετρήματος του.» υπογραμμίζει ο MW.  Μια εξαιρετική προσπάθεια, το Tria Ampelia Santorini 2020 δείχνει φινέτσα και είναι ήδη απολαυστική, αλλά όπως επισημαίνει, χρειάζεται η εμπειρία για να εκτιμηθεί.

«Όπως και ολόκληρο το κρασί της Σαντορίνης», προσθέτει. «Ωστόσο, δεν είναι μόνο το νέο του Ασύρτικο που ανοίγει μια περαιτέρω συζήτηση για τυπικότητα, ισορροπία και εκφραστικότητα. Μια γουλιά από το Μαυροτράγανό του, παλαιωμένο σε αμφορείς (και ελπίζω να μην ωριμάσει καθόλου σε βαρέλι), είναι αρκετή για να σας κάνει τα μάτια να γουρλώσουν».

Το «Τρία Αμπέλια» προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες από τα Φηρά, το Μεγαλοχώρι και το Ακρωτήρι και ωριμάζει με τις οινολάσπες για 18 μήνες σε αμφορείς. Θα ακολουθήσει ένα Νυκτέρι το 2024 από τον τρύγο του 2021 μαζί με το Μαυροτράγανο. Η συνολική παραγωγή του οινοποιείου δεν θα ξεπεράσει ποτέ τις 20.000 φιάλες, λέει ο δημιουργός.

«Ελπίζω να απολαύσετε τα κρασιά του Oeno P που αποτελούν μια ξεχωριστή προσθήκη στο μωσαϊκό των Santorini Wines. Εξίσου αυθεντικό με τον δημιουργό τους.»

 

Από τον Γιάννη Καρακάση MW, karakasis.mw

Photo Credit: Caro Maurer MW

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η ποιότητα του επώνυµου κρασιού στην Ελλάδα βαίνει βελτιούµενη µε την απήχησή του στις διεθνείς αγορές να αυξάνεται. Ωστόσο, οι οινοποιοί στη χώρα µας...

REPORTS

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου αναδείχθηκε από την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του με το Στέλλιο Μπουτάρη να αναλαμβάνει την προεδρεία σε...

REPORTS

Μια ομάδα νέων αμπελουργών και οινοποιών, δεύτερης και τρίτης γενιάς από τη Μαντινεία της Αρκαδίας, την ΠΟΠ ζώνη του Μοσχοφίλερου, ένωσαν τις δυνάμεις τους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...