Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το vegan και βιολογικό ροζέ Chandon, με κομψές φυσαλίδες

Ο αφρώδης οίνος περιγράφεται ως «τρεμάμενος» λόγω της πίεσης των 4 bar στους 20°C, ενσταλάζοντας λεπτές και κομψές φυσαλίδες», λέει ο Moët Hennessy.

Είναι το πρώτο κρασί Chandon που παράγεται στη Γαλλία, η βιολογική και vegan ετικέτα «Chant des Cigales» στοχεύει να «δημιουργήσει μια νέα γευστική εμπειρία για ένα εξαιρετικό ροζέ κρασί», υποστηρίζει ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy). Ο αφρώδης οίνος παρασκευάζεται από σταφύλια που καλλιεργούνται από συνεταιριστικά οινοποιεία στη Νότια Γαλλία, «από το Perpignan μέχρι τη χερσόνησο του Saint-Tropez». Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι η χρήση «μιας καινοτόμου τεχνικής οινοποίησης νέας γενιάς» που αποδεικνύεται ότι είναι η μέθοδος Charmat. Ο μούστος σταφυλιών προστίθεται για ζύμωση σε μπουκάλια και το κρασί αναμειγνύεται από οκτώ ποικιλίες σταφυλιού τυπικές από τη Νότια Γαλλία (δηλαδή Grenache, Cinsault, Syrah, Rolle, Cabernet Sauvignon, Mourvèdre, Carignan και Tibouren) και όχι από βασικά κρασιά.

Τα κρασιά θα κυκλοφορήσουν αυτή την άνοιξη. Τα 100.000 μπουκάλια Brut Nature παρήχθησαν από την Audrey Bourgeois, μηχανικό βιοχημικής και μηχανικής τροφίμων, μαζί με δύο προσωπικότητες της LVMH Champagne – τον ​​Richard Geoffroy, τον κύριο του κελαριού στο Dom Pérignon για 29 χρόνια που συνταξιοδοτήθηκε πριν από τρία χρόνια, και τον Éric Lebel, cellar master στο Krug για 22 χρόνια, επί του παρόντος υπεύθυνος για τις σχέσεις με τους καλλιεργητές.

Δημιουργήθηκε το 1959 στην Αργεντινή, η επωνυμία Chandon έκτοτε επεκτάθηκε στην Καλιφόρνια (1959), τη Βραζιλία (1973), την Αυστραλία (1986), την Κίνα (2013) και την Ινδία (2014).

πηγή: Vitisphere.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο Οδηγός MICHELIN αναγνωρίζει την αριστεία στη γαστρονομία και τη φιλοξενία για πάνω από έναν αιώνα. Από την εισαγωγή των αστεριών MICHELIN το 1926...

REPORTS

Η Έκθεση Στρατηγικών Προβλέψεων: Προοπτικές Παγκόσμιας Αγοράς Οίνου 2025 αποτυπώνει ένα τοπίο που αλλάζει δυναμικά. Με βάση τα τελωνειακά δεδομένα έως τον Οκτώβριο, τις...

REPORTS

Ο Τύρναβος γιορτάζει για δεύτερη χρονιά τις Παγκόσμιες Ημέρες Λημνιώνας και Μοσχάτου Τυρνάβου: Ένα διήμερο αφιερωμένο στις εμβληματικές ποικιλίες και τη γαστρονομική ταυτότητα της...

REPORTS

Το ιταλικό κρασί διατηρεί κορυφαία θέση, ως ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα της κατηγορίας «Made in Italy», με κύκλο εργασιών που φτάνει τα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

REPORTS

Την κατάταξη των αιτούντων περιόδου 2025-2026 για επενδύσεις σε οινοποιεία ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινά στις 26...

REPORTS

Το VINSANTO MIKRA THIRA είναι ο πρώτος επιδόρπιος οίνος του οινοποιείου, μια δημιουργία που εξελίχθηκε με αργό ρυθμό και υπομονή...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων έρχονται να αναδείξουν το αίσθημα της ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και να μας θυμίσουν ότι οι γιορτές είναι για να μοιράζεσαι!...