Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα κρασιά του Αγίου Όρους ταξιδεύουν σε τέσσερις αγγλοσαξονικές χώρες

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Καναδά, την Αγγλία και την Αυστραλία πρόκειται να προωθηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα τα κρασιά του Αγίου Όρους, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των εξαγωγών τους.

Οι συγκεκριμένες αγορές – στόχοι επιλέχθηκαν αφενός λόγω της παρουσίας ελληνικού στοιχείου σε αυτές, αφετέρου επειδή θεωρείται ότι υπάρχει εκεί εν δυνάμει το αγοραστικό κοινό για το συγκεκριμένο προϊόν. Από την πορεία του εγχειρήματος, άλλωστε, θα εξαρτηθεί η δυνατότητα ευρύτερης προώθησης της παραγωγής κρασιού της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου δραστηριοποιούνται εκατοντάδες παραγωγοί δεκάδων ποικιλιών αμπελιού.

Ο τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανέφερε ότι η προώθηση κρασιών του Αγίου Όρους σε τρίτες χώρες θα γίνει στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το οποίο είναι κατά 100% χρηματοδοτούμενο ενώ η Περιφέρεια, από την πλευρά της θα καλύψει ένα τμήμα των ταξιδιωτικών εξόδων.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας, Κώστα Μιχαηλίδη, η σημασία του προγράμματος είναι μεγάλη, καθώς είναι η πρώτη φορά που καλύπτεται η χρηματοδότηση σε ποσοστό 100% για να προβληθεί μια συγκεκριμένη περιοχή μέσα από τα κρασιά ΠΓΕ (Προστασίας Γεωγραφικής Ένδειξης) του Αγίου Όρους. «Τα κρασιά με Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης Αγίου Όρους, παρότι έχουν αρκετά μεγάλη παραγωγή, δεν έχουν τόσο μεγάλες εξαγωγές στις περιοχές των τεσσάρων αγγλοσαξονικών χωρών που επιλέχθηκαν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, γνωστοποίησε, ότι το πρόγραμμα προβολής των κρασιών περιλαμβάνει μια πολύ μεγάλη γκάμα δράσεων όπως η διαφήμισή τους σε εξειδικευμένο τύπο αλλά και στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και η συμμετοχή σε εκδηλώσεις, εκθέσεις και δείπνα όπου θα κληθούν εξειδικευμένοι άνθρωποι του κλάδου που επηρεάζουν το αγοραστικό κοινό. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί το κατάλληλο έντυπο και διαφημιστικό υλικό. Ο κ. Μιχαηλίδης επισήμανε, ακόμη ότι η συγκεκριμένη πρόταση είχε υψηλό βαθμό ωριμότητας και υπήρχε η δυνατότητα προσαρμογής της στις ανάγκες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με απώτερο στόχο να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της. «Όταν εστιάζει κανείς σε μια μικρή περιοχή με μεγάλη δυναμική γίνεται μια καλή αρχή για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε το βηματισμό μας και αργότερα να επεκταθούμε», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά, άλλωστε, την επιλογή των αγορών – στόχων, τη χαρακτήρισε στρατηγική επιλογή καθώς, όπως είπε, πρόκειται για χώρες στις οποίες οι άνθρωποι πίνουν γενικά κρασί, είναι γνώστες του καλού κρασιού και θεωρήθηκε ότι θα μπορούσε να εκτιμηθεί η ιδιαιτερότητα των κρασιών του Αγίου Όρους.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει αρχίσει να διεισδύει σε κάθε πτυχή του κόσμου του κρασιού, μεταμορφώνοντας έναν τομέα που μέχρι πρόσφατα βασιζόταν κυρίως στην εμπειρία,...

REPORTS

Αλλαγές στην υποβολή των δηλώσεων παραγωγής, επεξεργασίας, εμπορίας και αποθεμάτων στον αμπελοοινικό τομέα προβλέπει τροποποιητική απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα, που αναρτήθηκε...

REPORTS

Οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης κρασιού που δεν εκσυγχρονίζουν την τεχνολογική τους υποδομή και δεν επενδύουν στην ψηφιακή μετάβαση φαίνεται πως θα δυσκολευτούν να επιβιώσουν...

REPORTS

Το δελτίο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει ότι το αμπέλι βρίσκεται στο στάδιο ωρίμανσης και συγκομιδής, κυρίως για τις πρώιμες επιτραπέζιες ποικιλίες....

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...