Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κάηκε η αίθουσα γευσιγνωσίας ιστορικού οινοποιείου στην Sonoma

Το οινοποιείο Larson Family αναγκάστηκε να κλείσει «για το άμεσο μέλλον», λόγω πυρκαγιάς που προκλήθηκε και κατέστρεψε την αίθουσα γευσιγνωσίας.

απόδοση του Ζήση Πανάγου

Η Larson Family Wines, ένα από τα πρώτα οινοποιεία που άνοιξε στην κοιλάδα Sonoma ανακοίνωσε ότι έκλεισε τις πόρτες του μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά.

Η φλόγα, που άναψε γύρω στις 8.55 μ.μ. της Τετάρτης 2 Μαρτίου, μετέτρεψε την αίθουσα γευσιγνωσίας του Larson σε ερείπια.

Μια δήλωση της Johanna Holm, διευθύντριας μάρκετινγκ του Larson Family Winery, έκανε λόγο για «καταστροφική απώλεια», όχι μόνο για την ιδιοκτησία αλλά για αρχεία σχετικά με τις μακριές ρίζες της οικογένειας στη Sonoma. Η αίθουσα γευσιγνωσίας, που ιδρύθηκε το 1899, είχε διακοσμηθεί με αναμνηστικά που ανήκαν σε πέντε γενιές της οινοποιητικής οικογένειας. Ήταν επίσης το μόνο μέρος όπου οι καταναλωτές μπορούσαν να αγοράσουν κρασί Larson Family.

Έπειτα, η Holm είπε ότι η αίθουσα γευσιγνωσίας θα παραμείνει «κλειστή για το άμεσο μέλλον» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της που «κανείς δεν ήταν στο κτίριο όταν συνέβη» και ότι «δεν τραυματίστηκαν άνθρωποι ή σκύλοι».

Τα συνεργεία της πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά μέσα σε περίπου 20 λεπτά, αλλά η επιχείρηση καθαρισμού βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Το οινοποιείο αποκάλυψε περαιτέρω ότι «η αίθουσα γευσιγνωσίας που έγινε αχυρώνας υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά και θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεωτέρας».

Οι ανακριτές πυρόσβεσης και ασφαλιστικών αρχών θα διερευνήσουν τα αίτια της πυρκαγιάς αυτή την εβδομάδα.

Το Οινοποιείο Larson Family ήταν κάποτε το σπίτι του Sonoma Rodeo, όπου ο διάσημος εκπαιδευτής αλόγων Buster Millerick, ο οποίος εργαζόταν με τη Seabiscuit, έμαθε να ιππεύει. Ο αχυρώνας που χρησιμοποιήθηκε κάποτε για το ροντέο μετατράπηκε στην αίθουσα γευσιγνωσίας του οινοποιείου 1.600 τετραγωνικών ποδιών.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα...

REPORTS

Με τον ευφάνταστο τίτλο «The Mantinians», τα οινοποιεία της Μαντινείας έρχονται να συστηθούν συλλογικά στο οινόφιλο και όχι μόνο κοινό. Πέντε δεκαετίες και πλέον...

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

Η θεσµοθέτηση, έστω και µε καθυστέρηση, και στην Ελλάδα, προ τριετίας περίπου, του θεσµικού πλαισίου για την κλωνική επιλογή, δίνει τη δυνατότητα στους συντελεστές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.