Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η βιοδυναμική γεωργία που λανσάρει ο Sting δεν περνά στην Ιταλία

Οι μέθοδοι βιοδυναμικής γεωργίας, όπως αυτές που χρησιμοποίησε ο Sting στον αμπελώνα του στην Τοσκάνη, απέτυχαν να κερδίσουν νομική αναγνώριση στην Ιταλία, μετά από μπλοκάρισμα από τον πρόεδρο της χώρας.

Το νομοσχέδιο που επικαλείται τη βιοδυναμική καλλιέργεια, το οποίο πέρυσι κέρδισε την έγκριση της ιταλικής Γερουσίας, χρειαζόταν μόνο μία ακόμη ψήφο στην Κάτω Βουλή για να γίνει νόμος, ωστόσο, μετά την οργή των επιστημόνων, που υπέβαλαν αίτηση εναντίον του μπλοκαρίστηκε.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι εκθέσεις εμπειρογνωμόνων κρασιού, οι οποίες επέκριναν τον τραγουδιστή που μετατράπηκε στις μεθόδους του παραγωγού κρασιού, έχουν τώρα υποστηριχθεί από Ιταλούς βουλευτές αυτή την εβδομάδα, μπλοκάροντας και τροποποιώντας ένα νομοσχέδιο που θα παρείχε νομική αναγνώριση στις βιοδυναμικές μεθόδους.

Ο βουλευτής Riccardo Magi, ο οποίος ηγήθηκε της αντιπολίτευσης στη βιοδυναμική, είπε: «Αποφύγαμε να δώσουμε επίσημη θέση σε μια μέθοδο που δεν έχει βάση στην επιστήμη».

Σημειώθηκε ότι, εάν αφεθεί αμετάβλητο, το νομοσχέδιο θα είχε σχεδόν βέβαιο ότι η βιοδυναμική θα εξισωνόταν με τη βιολογική γεωργία, επιλέγοντας τη μέθοδο που χρησιμοποιείται στο κτήμα Sting’s Il Palagio και χιλιάδες άλλες για χρηματοδότηση και προώθηση για το μέλλον.

Αφότου, εγκρίθηκε από τη γερουσία, οι Ιταλοί βουλευτές ψήφισαν για την άμεση αλλαγή της νομοθεσίας, ενισχύοντας μια ακόμη μάχη μεταξύ της επιστήμης και 4.500 Ιταλών αγροτών, συμπεριλαμβανομένου του Sting, που ορκίζονται σε τέτοιες τεχνικές.

Η κριτικός κρασιού Jane MacQuitty δήλωσε: «Εμπιστευτείτε τους Ιταλούς να έρθουν σε επαφή με όλα τα αγιαστήρια για τα βιοδυναμικά κρασιά. Ο Αυστριακός φιλόσοφος Ρούντολφ Στάινερ μπορεί να είχε κάποιες περίεργες θεωρίες, αλλά το βιοδυναμικό κρασί είναι μόνο ένα βήμα πιο πάνω από την παραγωγή βιολογικού κρασιού, ενθαρρύνοντας κάθε αμπελώνα να είναι ο καλύτερος που μπορεί».

 

ΠΗΓΗ: thedrinkbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Εξαιρετική ποιοτικά αναμένεται η φετινή παραγωγή μοσχάτου στη Σάμο, με τους αμπελώνες του νησιού να αποδεικνύονται ανθεκτικοί στις καιρικές συνθήκες και τις κλιματολογικές αλλαγές,...

REPORTS

Γονάτισε ακόμα και ιστορικούς αμπελώνες στη Σαντορίνη η ξηρασία των τελευταίων τριών ετών και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με την Οινοποιία Γαβαλά να κάνει...

REPORTS

Από την 1η Σεπτεµβρίου έως τις 20 Σεπτεµβρίου 2025 θα ανοίξει η πλατφόρµα αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αµπελώνων που θα αφορούν το έτος...

REPORTS

Με απόφαση που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωστοποίησε ότι έκανε δεκτό το αίτημα για την τροποποίηση των προδιαγραφών του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Εξαιρετική ποιοτικά αναμένεται η φετινή παραγωγή μοσχάτου στη Σάμο, με τους αμπελώνες του νησιού να αποδεικνύονται ανθεκτικοί στις καιρικές συνθήκες και τις κλιματολογικές αλλαγές,...

REPORTS

Εβδομάδες νωρίτερα από το συνηθισμένο ξεκίνησε ο τρύγος σε πολλούς γαλλικούς αμπελώνες λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που σημειώθηκαν στην ευρωπαϊκή χώρα το φετινό...

REPORTS

Ως και την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου μπορούν υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν στη διεθνή έκθεση ProWein...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα κρασιά της Πελοποννήσου ανεβαίνουν και πάλι στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου για χάρη της εκδήλωσης Wines of Peloponnese – Thessaloniki Edition, με...