Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η βιοδυναμική γεωργία που λανσάρει ο Sting δεν περνά στην Ιταλία

Οι μέθοδοι βιοδυναμικής γεωργίας, όπως αυτές που χρησιμοποίησε ο Sting στον αμπελώνα του στην Τοσκάνη, απέτυχαν να κερδίσουν νομική αναγνώριση στην Ιταλία, μετά από μπλοκάρισμα από τον πρόεδρο της χώρας.

Το νομοσχέδιο που επικαλείται τη βιοδυναμική καλλιέργεια, το οποίο πέρυσι κέρδισε την έγκριση της ιταλικής Γερουσίας, χρειαζόταν μόνο μία ακόμη ψήφο στην Κάτω Βουλή για να γίνει νόμος, ωστόσο, μετά την οργή των επιστημόνων, που υπέβαλαν αίτηση εναντίον του μπλοκαρίστηκε.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι εκθέσεις εμπειρογνωμόνων κρασιού, οι οποίες επέκριναν τον τραγουδιστή που μετατράπηκε στις μεθόδους του παραγωγού κρασιού, έχουν τώρα υποστηριχθεί από Ιταλούς βουλευτές αυτή την εβδομάδα, μπλοκάροντας και τροποποιώντας ένα νομοσχέδιο που θα παρείχε νομική αναγνώριση στις βιοδυναμικές μεθόδους.

Ο βουλευτής Riccardo Magi, ο οποίος ηγήθηκε της αντιπολίτευσης στη βιοδυναμική, είπε: «Αποφύγαμε να δώσουμε επίσημη θέση σε μια μέθοδο που δεν έχει βάση στην επιστήμη».

Σημειώθηκε ότι, εάν αφεθεί αμετάβλητο, το νομοσχέδιο θα είχε σχεδόν βέβαιο ότι η βιοδυναμική θα εξισωνόταν με τη βιολογική γεωργία, επιλέγοντας τη μέθοδο που χρησιμοποιείται στο κτήμα Sting’s Il Palagio και χιλιάδες άλλες για χρηματοδότηση και προώθηση για το μέλλον.

Αφότου, εγκρίθηκε από τη γερουσία, οι Ιταλοί βουλευτές ψήφισαν για την άμεση αλλαγή της νομοθεσίας, ενισχύοντας μια ακόμη μάχη μεταξύ της επιστήμης και 4.500 Ιταλών αγροτών, συμπεριλαμβανομένου του Sting, που ορκίζονται σε τέτοιες τεχνικές.

Η κριτικός κρασιού Jane MacQuitty δήλωσε: «Εμπιστευτείτε τους Ιταλούς να έρθουν σε επαφή με όλα τα αγιαστήρια για τα βιοδυναμικά κρασιά. Ο Αυστριακός φιλόσοφος Ρούντολφ Στάινερ μπορεί να είχε κάποιες περίεργες θεωρίες, αλλά το βιοδυναμικό κρασί είναι μόνο ένα βήμα πιο πάνω από την παραγωγή βιολογικού κρασιού, ενθαρρύνοντας κάθε αμπελώνα να είναι ο καλύτερος που μπορεί».

 

ΠΗΓΗ: thedrinkbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.