Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ισπανοί αλλά και Πορτογάλοι περιµένουν στη γωνία τη «λαβωµένη» Γαλλία

Την στιγμή που η φετινή παραγωγή στην Γαλλία παρουσίασε πτώση, λόγω των δυσμενών κλιματικών συνθηκών. Δύο χώρες κατάφεραν να επωφεληθούν της κατάστασης, ο λόγος για την Ισπανία και την Πορτογαλία.

του Ζήση Πανάγου

Με ποσότητες που θυµίζουν το καταστρεπτικό για την παραγωγή 1977 προχωράει ο τρύγος στην Γαλλία, όπου τα πρέµνα φέρουν πληγές από µια έξαρση του περονόσπορου, ανοιξιάτικους παγετούς και λειψυδρία. Μειώσεις από 19 έως 26% σε σύγκριση µε τον µέσο όρο της πενταετίας, οι στατιστικές υπηρεσίες του υπουργείου Γεωργίας της Γαλλίας αναµένουν µια ανησυχητική πτώση της παραγωγής. Από την άλλη, η πορεία του τρύγου στην Ιβηρική προχωράει κανονικά και όλα δείχνουν ότι οι φετινές ποσότητες θα βρίσκονται στον ισπανικό µέσο όρο, ενώ µικρή αύξηση παρουσιάζει η απόδοση σε αρκετές περιοχές της Πορτογαλίας. Σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις των συνεταιρισµών της Castilla-La Mancha, η Ισπανία αναµένεται να συγκοµίσει περίπου 43 εκατ. εκατόλιτρα κρασιού και γλεύκους. Η κατάσταση ευχαριστεί τις επαγγελµατικές οργανώσεις, οι οποίες δηλώνουν ανοιχτά, έτοιµες να επωφεληθούν από την πτώση της παραγωγής, ειδικά στη Γαλλία.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα...

REPORTS

Με τον ευφάνταστο τίτλο «The Mantinians», τα οινοποιεία της Μαντινείας έρχονται να συστηθούν συλλογικά στο οινόφιλο και όχι μόνο κοινό. Πέντε δεκαετίες και πλέον...

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

Η θεσµοθέτηση, έστω και µε καθυστέρηση, και στην Ελλάδα, προ τριετίας περίπου, του θεσµικού πλαισίου για την κλωνική επιλογή, δίνει τη δυνατότητα στους συντελεστές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.