Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ποικιλομορφία έδειξε ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 22ου διαγωνισμού οίνου και 8ου διεθνούς διαγωνισμού αποστάγματος της Θεσσαλονίκης, που έλαβε χώρα στις 10-12 Μαίου με την πρωτιά σε Ασύρτικο και απόσταγμα Λημνιού.

Καλύτερος οίνος του διαγωνισμού κρίθηκε η ετικέτα Λαούδια 2020, Σαντορίνη Canava Chrissou & Tselepos, Τσέλεπος Οινοποιητική Α.Ε. Π.Ο.Π. Σαντορίνη (2020), κρατώντας για άλλη μια φορά τη Σαντορίνη στα υψηλά της στάνταρ. Περνώντας στα βραβεία ανά κατηγορία, για τους λευκούς οίνους, την πρωτιά πήρε ο ίδιος οίνος με χρυσό μετάλλιο, ενώ ο καλύτερος ροζέ οίνος ήταν από Αφούς Στραταριδάκη, με έδρα την Κρήτη και όνομα ετικέτας Vera Rosa (2021).
Στα Ερυθρά, το χρυσό μετάλλιο απέσπασε το Shiraz παραγωγής Kolios Wine Ltd του 2015 από την Κύπρο.

Το χρυσό για την κατηγορία επιδόρπιων οίνων κέρδισε και πάλι Κρητικός οίνος, Emilia, από το οινοποιείο Δασκαλάκη ΙΚΕ, αλλά και το Σαμιώτικο Samos Nectar από τον ΕΟΣ Σάμου.

Χρυσά βραβεία κέρδισαν οίνοι από πολλές μεριές τις Ελλάδας, όπως Νάουσα, Θεσσαλονίκη, Αρκαδία, Νεμέα αλλά και  Αττική, με την ονομασία κατά παράδοση Ρετσίνα, από το οινοποιείο Φράγκου, του 2020. Η ίδια ετικέτα, απέσπασε και χρυσό για την κατηγορία ξηρού μονοποικιλιακού της ποικιλίας Σαββατιανό.

Πολλές βραβεύσεις υπήρξαν από το νησί της Σαντορίνης, ενώ διακρίσεις είχαν γνωστά αλλά και πιο άγνωστα οινοποιεία της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το καλύτερο απόσταγμα του διαγωνισμού ήταν το Μονοποικιλιακό Λημνιό από Βλαδίκας ΑΒΕΕ, με τύπο αποστάγματος «απόσταγμα στέμφυλων σταφυλής». Ίδιου τύπου απόσταγμα με χρυσό βραβείο είχαν επίσης το 35α παλαιωμένο από «Tektamos Ike 35 N Cretan Distillery», το O/purist – Ποτό με βάση αμπελοοινικό απόσταγμα από O/Purist, ενώ το Old Spirit Παλαιωμένο Τσίπουρο Τυρνάβου κατέκτησε μεταξύ άλλων ασημένιο μετάλλιο.

Υψηλή βαθμολογία είχε και το Hefebrand, απόσταγμα οινολασπών παραγωγής  Lost Lake Distillery Παναγιώτης Α. Ζαχαρίας.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται με την υποστήριξη και συμμετοχή όλου του κλάδου του κρασιού, υπό την προεδρία του κου Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.