Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Hawke’s Bay είναι η 12η μεγαλύτερη οινική πρωτεύουσα στον κόσμο

Το Hawke’s Bay, η διάσημη επαρχία με παλιούς αμπελώνες στην Νέας Ζηλανδία, έχει ονομαστεί ως το τελευταίο μέλος μιας αποκλειστικής λέσχης «μεγάλων πρωτευουσών κρασιού» σε όλο τον κόσμο.

Το Hawke’s Bay, συμπεριλαμβανομένων των δίδυμων πόλεων Napier και Hastings, έχει γίνει η 12η «μεγαλύτερη οινική πρωτεύουσα» στον κόσμο, προσχωρώντας σε μια ελίτ ομάδα, που ήδη περιλαμβάνει τους περίφημους  αμπελώνες Mendoza, Napa Valley και Bordeaux.

Το Παγκόσμιο Δίκτυο Great Wine Capitals, το οποίο ιδρύθηκε το 1999 για να βοηθήσει στην προώθηση και διατήρηση βιομηχανιών και τουρισμού που σχετίζονται με το κρασί, έχει μια αυστηρή διαδικασία επιλογής.

Η αμπελουργική βιομηχανία μιας περιοχής, η ιστορία, οι εμπειρίες οινοτουρισμού και οι εκπαιδευτικές ευκαιρίες είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη.

Παράλληλα, ο Hamish Saxton, Διευθύνων Σύμβουλος της Hawke’s Bay Tourism, που ηγήθηκε της προσφοράς της περιοχής για λογαριασμό πολλών άλλων ομάδων, είπε ότι το νέο καθεστώς της περιοχής είναι ένα σημαντικό ορόσημο.

«Είναι αναγνώριση ότι τα κρασιά του Hawke’s Bay είναι από τα καλύτερα στον κόσμο και ότι η οινοπαραγωγική βιομηχανία του έθνους μας, ενώ είναι ακόμα νέα, προσφέρει ποιότητα για να ανταγωνιστεί τα παλαιότερα στον κόσμο», είπε.

«Είναι μια πραγματική κληρονομιά για την περιοχή και θα συνεχίσει να προσφέρει οφέλη στη βιομηχανία, την εκπαίδευση, τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό για τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Οι αμπελώνες φυτεύτηκαν για πρώτη φορά στο Hawke’s Bay το 1851 από ιεραποστόλους Μαριστών.

Σήμερα, υπάρχουν περισσότεροι από 200 αμπελώνες, 125 παραγωγοί κρασιού και περισσότερες από 30 πόρτες κελαριών, που έχουν βοηθήσει να γίνει η περιοχή ιδιαίτερα γνωστή για μια σειρά από εκλεκτά στυλ κρασιού, όπως Chardonnay, αρωματικά λευκά, κόκκινα μείγματα και κορυφαία Syrah.

Η Charlotte Read, γενική διευθύντρια μάρκετινγκ στη βιομηχανία New Zealand Winegrowers, είπε ότι η αναγνώριση του Hawke’s Bay ως μεγάλης οινικής πρωτεύουσας ήταν μια περήφανη στιγμή για την περιοχή και επίσης μια συναρπαστική στιγμή για τον τουρισμό στη χώρα.

«Αυτό το επίτευγμα δεν είναι μόνο μια αναγνώριση των επιτυχιών του Hawke’s Bay, αλλά ένας καταλύτης για περαιτέρω ανάπτυξη στον οινοτουρισμό, τοποθετώντας το Hawke’s Bay και τη Νέα Ζηλανδία, σταθερά στην παγκόσμια σκηνή ως προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε για τους λάτρεις του κρασιού», είπε ο Read.

Οι New Zealand Winegrowers υποστήριξαν την προσφορά του Hawke’s Bay και είπε επίσης ότι η πληθώρα των στυλ κρασιού της περιοχής ταιριάζει με τα ποικίλα τοπία της περιοχής, από βουνοκορφές μέχρι παράκτιους βράχους, πεδιάδες και κοιλάδες.

 

Οι άλλες 11 πόλεις/περιοχές του Δικτύου Μεγάλων Πρωτευουσών του Οίνου είναι: 

  • Αδελαΐδα, Νότια Αυστραλία
  • Μπιλμπάο, Ριόχα
  • Μπορντό
  • Κέιπ Τάουν, Κέιπ Γουάινλαντς
  • Λοζάνη
  • Mainz, Rheinhessen
  • Μεντόζα
  • Πόρτο
  • Σαν Φρανσίσκο, κοιλάδα Νάπα
  • Valparaiso, κοιλάδα της Καζαμπλάνκα
  • Βερόνα

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.