Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το BlockBar NFT λάνσαρε 300 μπουκάλια κρασιού της οινοποιητικής Penfold

Το BlockBar, η πρώτη πλατφόρμα NFT στον κόσμο, που παρέχει απευθείας στον καταναλωτή κρασί και οινοπνευματώδη ποτά, μόλις διακλαδίστηκε ακόμα περισσότερο λανσάροντας μια δυνατότητα δώρων που αποτελείται από 300 μπουκάλια κρασιού Penfolds.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η πρωτοβουλία επιτρέπει στην κοινότητα του BlockBar να χαρίσει ένα πολυπόθητο συλλεκτικό κρασί ή ποτό πολυτελείας που συνδέει τον φυσικό με τον ψηφιακό κόσμο. Στην πραγματικότητα, το BlockBar λέει ότι η αγορά για επενδύσεις σε συλλεκτικά αποστάγματα υψηλής ποιότητας, όπως το κρασί Penfolds έχει αυξηθεί κατά 582 τοις εκατό την τελευταία δεκαετία.

Ο Sam Falic, συνιδρυτής του BlockBar, είπε στο Forbes για την επέκταση της πλατφόρμας που στοχεύει τόσο σε ειδικούς κρυπτογράφησης όσο και σε αρχάριους: «Αυτό έχει μεγάλη αξία για να το προσθέσετε στο ψηφιακό χαρτοφυλάκιό σας, εκτός από την ψηφιακή τέχνη που κατέχετε ήδη, μπορείτε τώρα να έχετε μια ψηφιακή εμφιαλώνοντας και δημιουργώντας την ψηφιακή σας μπάρα, η οποία υποστηρίζεται επίσης από φυσικά στοιχεία.»

Τα NFT (Non-fungible tokens) είναι πολύ δημοφιλή αυτή τη στιγμή σχεδόν σε κάθε κλάδο, από την τέχνη μέχρι τα σπάνια ποτά. Από την ίδρυσή του το 2018, το BlockBar επέτρεψε στους καταναλωτές να αγοράζουν NFT που υποστηρίζονται από περιουσιακά στοιχεία απευθείας από ιδιοκτήτες επωνυμίας, να καίνε, να εξαργυρώσουν ή να πουλήσουν το φυσικό προϊόν. Τα πραγματικά μπουκάλια αποθηκεύονται σε μια ασφαλή εγκατάσταση στη Σιγκαπούρη. Το BlockBar δίνει επίσης την ευκαιρία να κάνετε δώρο το φυσικό προϊόν και η πλατφόρμα δώρων NFT έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ο καθένας.

Το κτήμα κρασιού Penfolds κυκλοφόρησε μια περιορισμένη έκδοση NFT που συνδέεται με το σπάνιο βαρέλι κρασιού Magill Cellar 3, διαθέσιμο προς αγορά για 130.000 $.

Ο Dov Falic, ο άλλος συνιδρυτής του BlockBar, εξήγησε: «Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι ότι λαμβάνετε ένα δώρο που είναι ένα φυσικό μπουκάλι που αποθηκεύεται για εσάς σε μια ασφαλή τοποθεσία. Το γεγονός ότι είναι χτισμένο σε blockchain ή χρησιμοποιεί NFT είναι ο μηχανισμός για την προέλευση και την ιδιοκτησία. Μπορείτε να πάρετε το μπουκάλι στην κατοχή σας όποτε θέλετε.”

Το πρώτο δώρο NFT του BlockBar κυκλοφορεί στις 18 Ιανουαρίου 2022, με περιορισμένη έκδοση NFT που συνδέονται με 300 μπουκάλια Penfolds Magill Cellar 3 2018, με τιμή περίπου 0,13 ETH (467 $). Οι ιδρυτές περιέγραψαν τους Αυστραλούς παραγωγούς σπάνιου κρασιού ως το υψηλότερης ποιότητας και αντιπροσωπευτικό μείγμα των Cabernet Sauvignon και Shiraz της μάρκας και «μία από τις πιο συλλεκτικές και χαρίσιμες μάρκες κρασιού στον κόσμο».

Όταν αγοράζεται το NFT, η κρυπτογραφική έκδοση αποθηκεύεται με ασφάλεια στο BlockBar με την απόδειξη γνησιότητας να διατηρείται στο blockchain ως ψηφιακό πιστοποιητικό ιδιοκτησίας. Ο παραλήπτης θα λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μια πρόσκληση να δημιουργήσει ή να συνδεθεί σε έναν λογαριασμό και να αποδεχτεί το NFT του, λαμβάνοντας πλήρη ιδιοκτησία. Ο παραλήπτης μπορεί τώρα να επιλέξει να εξαργυρώσει το φυσικό προϊόν, να ανταλλάξει την έκδοση NFT στην αγορά του BlockBar ή να το αποθηκεύσει στην εικονική του γραμμή, όλα χωρίς πρόσθετες χρεώσεις συναλλαγής.

Η περιορισμένη έκδοση NFT περιλαμβάνει μια νέα εμπειρία για τον αγοραστή: τα τρία πρώτα άτομα που θα αγοράσουν έξι μπουκάλια NFT Penfolds Magill Cellar 3 2018 προσκαλούνται σε μια ιδιωτική εικονική συνάντηση με τον Chief Winemaker Penfolds, Peter Gago, και θα λάβουν μια εξατομικευμένη πλακέτα μαζί με την πολυτελή συσκευασία για το κρασί τους.

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Με κρασιά της δεύτερης εσοδείας τοποθετείται ήδη στην αγορά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Πάρου, μετά την αναβίωσή του.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...