Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Antinori’s Piedmont Estate Prunotto αγοράζει αμπελώνες στη Serralunga d’Alba

Η ιταλική οινοποιία επεκτείνει την παρουσία της στο Barolo με 8,4 στρέμματα στην Cerretta.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Η Antinori, ένα από τα κορυφαία ονόματα του ιταλικού κρασιού, πρόσθεσε ένα βασικό πλεονέκτημα αμπελώνα στο οινοποιείο Prunotto στο Πιεμόντε, αγοράζοντας 8,4 στρέμματα στη Cerretta MGA (Menzione Geografica Aggiuntiva—σύστημα ταξινομημένων αμπελουργικών τόπων του Πιεμόντε) της Serralunga d’Alba για 9 εκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία, που υπογράφηκε στις 7 Νοεμβρίου, αυξάνει τους αμπελώνες και τα αγροτεμάχια της Prunotto υπό μακροχρόνια μίσθωση σε 193 στρέμματα, συμπεριλαμβανομένων 32 στρεμμάτων στο Barolo και 13 στρεμμάτων στο Barbaresco.

«Είχαμε ήδη μια μικρή παραγωγή Cerretta από το 2017, καθώς είχαμε μια συμφωνία με έναν ντόπιο καλλιεργητή, και με βάση αυτό αποφασίσαμε να επενδύσουμε περαιτέρω σε αυτή την υποονομασία γιατί μας εντυπωσίασε πραγματικά το στυλ [του Barolo] από τον τόπο.», είπε ο CEO της Antinori, Renzo Cotarella, στο Wine Spectator. «Ήμασταν πολύ τυχεροί που βρήκαμε μερικούς αμπελώνες να αγοράσουμε». Τα πρώτα κρασιά που θα παραχθούν από τα νέα δέματα θα είναι από τη σοδειά του 2022.

Αποτελούμενη από σχεδόν 100 στρέμματα, η Cerretta είναι μία από τις μεγαλύτερες MGA στη Serralunga, με αρκετούς κορυφαίους παραγωγούς να διαθέτουν αμπέλια εκεί, όπως οι Giacomo Conterno, Elio Altare, Azelia, Luigi Baudana και Schiavenza.

Η τελευταία απόκτηση ενισχύει την εστίαση της Prunotto στα κρασιά ενός αμπελώνα, προσθέτοντας στο κρασιά της τα Barolo Bussia Vigna Colonnello Riserva, Barbaresco Bric Turot (Montaribaldi MGA), Barbaresco Secondine, Nizza Costamiòle και Barbera d’Alba Pian Romualdo.

Τέλος, η Prunotto ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1920 από τον Alfredo Prunotto. Όταν συνταξιοδοτήθηκε το 1956, πούλησε το Prunotto στον φίλο του Beppe Colla. Με τη βοήθεια του αδελφού του Tino, ο Colla άρχισε να παράγει κρασιά από μεμονωμένους αμπελώνες στις ονομασίες Barolo και Barbaresco. Η Antinori ξεκίνησε τη διανομή των κρασιών του Prunotto το 1989 και ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας το 1994.

ΠΗΓΗ: winespectator.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.