Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Antinori ανακηρύχθηκε η πιο δημοφιλής μάρκα κρασιού στον κόσμο

Το Antinori ανακηρύχθηκε ως η πιο δημοφιλής μάρκα κρασιού για το 2023 και είναι το πρώτο ιταλικό οινοποιείο στην ιστορία που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Αυτή είναι η 13η έκδοση των The World’s Most Admired Wine Brands και παραμένει η πιο έγκυρη λίστα με τα σεβαστά οινοποιεία από όλο τον κόσμο. Η κατάταξη των 50 ατόμων ψηφίζεται από μια Ακαδημία κορυφαίων Masters of Wine, σομελιέ, αγοραστών κρασιού, δημοσιογράφους και άλλους ειδικούς του κλάδου από έξι ηπείρους σε όλο τον κόσμο.

Το Antinori εντυπωσίασε την Ακαδημία με την υψηλή ποιότητα και τη συνέπειά του και ταυτόχρονα κέρδισε το βραβείο πιο θαυμαστής μάρκας κρασιού στην Ευρώπη.

Παράλληλα, το Catena Zapata από την Αργεντινή, το κτήμα που νίκησε το 2020, κατέλαβε τη δεύτερη θέση και ως εκ τούτου κέρδισε το βραβείο πιο θαυμαστής μάρκας κρασιού στη Νότια Αμερική, ενώ ο βετεράνος της λίστας Penfolds ολοκλήρωσε το βάθρο. Ως εκ τούτου, η επωνυμία με έδρα την Αυστραλία διατήρησε τον τίτλο της ως η πιο θαυμαστή μάρκα κρασιού στην Αυστραλασία.

Ο συντάκτης του Drinks International, Shay Waterworth, δήλωσε: «Τα World’s Most Admired Wine Brands είναι μια ελίτ λέσχη που πρέπει να είναι μέρος και χωρίς αμφιβολία μια αυθεντία όσον αφορά τις πιο σεβαστές μάρκες του κλάδου.

«Η κατάκτηση μιας θέσης σε αυτή τη λίστα με το κύρος είναι ένα σοβαρό επίτευγμα και προσωπικά συγχαίρω εκείνους τους 50 κορυφαίους για φέτος. Ένα επιπλέον χειροκρότημα πρέπει να πέσει στο Antinori για να γίνει η πρώτη ιταλική μάρκα που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μας από την έναρξή της το 2011.

«Ωστόσο, αυτό που κάνει τη λίστα τόσο σεβαστή είναι η γεωγραφική εξάπλωση και η ανεξαρτησία της Ακαδημίας μας, την οποία είμαστε υπερήφανοι για την εναλλαγή για να εγγυηθούμε μια αληθινή εκπροσώπηση του παγκόσμιου εμπορίου».

Η Ευρώπη παρέμεινε η Μέκκα των θαυμασμένων εμπορικών σημάτων κρασιών για το 2023 με 32 θέσεις στη λίστα, με επικεφαλής για άλλη μια φορά τη Γαλλία που αντιπροσώπευε περισσότερο από το ένα τέταρτο της συνολικής κατάταξης. Η γειτονική της Ισπανία είχε αξιοσημείωτα καλές επιδόσεις καθώς πήρε οκτώ μάρκες στη λίστα, μία περισσότερες από την Ιταλία.

Αν και δεν υπήρξαν νέες συμμετοχές το 2023, το βραβείο Highest Climber πήγε στο Chateau D’Yquem της Γαλλίας και στο top 10 είναι το Ridge στις ΗΠΑ, το οποίο πήρε επίσης τον τίτλο του πιο θαυμαστού οίνου στη Βόρεια Αμερική. Αυτό αφήνει ένα ακόμη ειδικό βραβείο για το πιο θαυμάσιο εμπορικό σήμα κρασιού στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, το οποίο πήγε στο KWV της Νότιας Αφρικής.

Υπήρχαν φυσικά πολλά γνωστά ονόματα στη λίστα του 2023, όπως οι Familia Torres, M. Chapoutier και Concha y Toro, που έχουν εμφανιστεί και στις 13 εκδόσεις της κατάταξης.

Τέλος, ο εκδότης της Drinks International, Justin Smith, πρόσθεσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβραβεύουμε τα επιτεύγματα των πιο αξιοθαύμαστων εμπορικών σημάτων κρασιού στον πλανήτη. Συγχαρητήρια στα οινοποιεία με την υψηλότερη κατάταξη στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Αυστραλασία και την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, καθώς και σε όλες τις μάρκες που περιλαμβάνονται στον οριστικό οδηγό μας. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να γιορτάζουμε τις επιτυχίες εξαιρετικών οινοπαραγωγών για πολύ καιρό στο μέλλον.»

 

 

ΠΗΓΗ: drinksint.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.