Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η νέα οινική εποχή του Abruzzo ξεκινάει με την κατηγορία Superiore

Η Consorzio Tutela Vini d’Abruzzo ανακοίνωσε νέες αλλαγές στην ετικέτα για τα κρασιά της ιταλικής περιοχής που θα εφαρμοστούν από τη συγκομιδή του 2023 και μετά.

Οι αλλαγές βρίσκονται στα σκαριά από το 2019 και, μετά από έγκριση από διάφορα διοικητικά όργανα, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Γεωργίας, ολοκληρώθηκαν τελικά εγκαίρως για τον επερχόμενο τρύγο.

Μιλώντας στην φετινή Vinitaly, ο διευθυντής επικοινωνίας του Consorzio Davide Accera είπε: «Θέλουμε να παρουσιάσουμε το μέλλον της περιοχής μας, γιατί από την επόμενη συγκομιδή θα έχουμε ένα νέο καθεστώς DOC. Παρουσιάζουμε το Superiore για το Montepulciano d’Abruzzo DOC στην πραγματικότητα, όχι μόνο για το Montepulciano, αλλά για όλα τα DOC του Abruzzo. Έτσι από την επόμενη συγκομιδή, θα έχουμε Montepulciano d’Abruzzo Superiore, Trebbiano d’Abruzzo Superiore, Cerasuolo d’Abruzzo Superiore και Pecorino d’Abruzzo Superiore».

Η Passerina d’Abruzzo, η Cococciola d’Abruzzo και η Montonico d’Abruzzo θα υπόκεινται επίσης σε αυτήν την ποιοτική κατάτμηση.

Η διάκριση Superiore σημαίνει ότι το κρασί παρασκευάζεται από φρούτα που προέρχονται από τα καλύτερα αγροτεμάχια. Αυτά τα κρασιά θα έχουν συνήθως ελαφρώς υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ λόγω της ωρίμανσης των σταφυλιών.

«Αυτή είναι μια επανάσταση για εμάς γιατί μπορούμε να επικεντρωθούμε σε διαφορετικές περιοχές της περιοχής [του Abruzzo]. Είτε παράγετε Montepulciano από τα βόρεια της περιοχής, είτε στο νότο, δίπλα στη θάλασσα ή κοντά στα βουνά, τα αποτελέσματα είναι πολύ, πολύ διαφορετικά, επομένως θέλουμε να παρουσιάσουμε αυτά τα διαφορετικά αποτελέσματα στην ετικέτα», εξήγησε η Accera.

Ωστόσο, ενώ οι ετικέτες κρασιού DOC του Abruzzo θα μπορούν να επιδεικνύουν μεγαλύτερο επίπεδο ποιοτικής κατάτμησης, τα κρασιά με λιγότερο κύρος Indicazione Geografica Tipica (IGT) θα υποστούν μεγάλη απλοποίηση, καθώς οι τρέχουσες οκτώ ονομασίες IGT πρόκειται να αντικατασταθούν από μία, «Terre d ‘Abruzzo».

Τέλος, σύμφωνα με δελτίο τύπου, ο πρόεδρος της Consorzio Alessandro Nicodemi εξήγησε ότι η εισαγωγή του Terre d’Abruzzo IGT, «δημιουργεί μια ισχυρή περιφερειακή εικόνα, αντισταθμίζοντας τον τρέχοντα ασαφή κατακερματισμό».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...