Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το βραβείο του Decanter Rising Star 2022 απονέμεται στον Απόστολο Θυμιόπουλο

Το Decanter ανακοίνωσε, ότι το βραβείο Rising Star για το 2022 απονεμήθηκε στον οινοποιό Απόστολο Θυμιόπουλο, ο οποίος βοήθησε να προωθηθεί μια νέα γενιά ελληνικών κρασιών στη διεθνή σκηνή.

Τώρα σε δεύτερο χρόνο, το βραβείο Rising Star δημιουργήθηκε για να αναγνωρίσει τα ανερχόμενα ταλέντα στον κόσμο του κρασιού. Ο περσινός νικητής ήταν ο Dr. Axel Marchal, καθηγητής στο Ινστιτούτο Επιστημών Αμπέλου και Οίνου του Πανεπιστημίου του Μπορντό (ISVV).

Ο Απόστολος Θυμιόπουλος, με έδρα τη Νάουσα, στη Μακεδονία, στη Βόρεια Ελλάδα, πιστώνεται αυτό το βραβείο για την οινοποίηση των ερυθρών οίνων που παράγονται από την ποικιλία Ξινόμαυρο.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως η Sarah Jane Evans MW περιέγραψε τον Θυμιόπουλο πολύ περισσότερο από έναν λαμπρό οινοποιό. «Έχει γίνει ο πρεσβευτής των νέων κρασιών και οινοπαραγωγών της Ελλάδας, πηγαίνοντας την Ελλάδα πέρα ​​από τη νότια Μεσόγειο και καθιερώνοντάς την στις διεθνείς αγορές», έγραψε σε ένα άρθρο στο περιοδικό Decanter.

«Είναι αμφισβητήσιμο, εάν το αστέρι του Απόστολου έχει ήδη ανατείλει», είπε ο αρχισυντάκτης Chris Maillard, «καθώς είχε ήδη μεγάλη απήχηση. Αλλά η ομάδα ειδικών μας θεώρησε ότι κάποιος με την ενέργειά του και την ορμή του δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί. Έχει πολλά περισσότερα να δώσει και ανυπομονούμε για ό,τι κάνει στη συνέχεια, το οποίο αναμφίβολα θα είναι εκπληκτικό».

Ο Θυμιόπουλος σπούδασε οινοποίηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και άνοιξε ένα οινοπωλείο στη Θεσσαλονίκη πριν επιστρέψει στο οικογενειακό οινοποιείο. Καλλιεργεί βιοδυναμικά και ανέδειξε ως βασική επιρροή τον κορυφαίο Έλληνα οινοποιό Χαρίδημο Χατζηδάκη, από τη Σαντορίνη που πέθανε το 2017.

«Ο Χαρίδημος με δίδαξε πώς να βγάζω φρεσκάδα από τη φωτιά, δηλαδή πώς να παράγω κρασιά με φρεσκάδα και φινέτσα από ένα καυτό ηφαιστειακό terroir», τόνισε ο Θυμιόπουλος.

Ο Matthew Horsley, αγοραστής κρασιού στο The Wine Society, είπε ότι τα κρασιά του Θυμιόπουλου είναι «άψογη κομψότητα και αυθεντικότητα» και μπορούν «να βρίσκονται περήφανα ανάμεσα στα καλύτερα κρασιά στον κόσμο», καθώς έκλεισε λέγοντας ότι ο ίδιος είναι επίσης ένας σπουδαίος άνθρωπος.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Συμμετοχή της Εν.Ε.Α.Π. σε Ημερίδες της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Παράνομη διακίνηση και διάθεση αλκοολούχων ποτών στην εσωτερική αγορά, αντιμετώπισή της και επιπτώσεις στην...

REPORTS

Με δεκαπέντε μονοποικιλιακές Κυδωνίτσες σε ένα masterclass που έκλεψε τις εντυπώσεις στις φετινές Μεγάλες Μέρες της, η Νεμέα δείχνει να απολαμβάνει την ανερχόμενη λευκή...

REPORTS

Στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, η πολιτική διακήρυξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την πρόληψη και τον έλεγχο των μη μεταδοτικών ασθενειών έκανε...

REPORTS

Οι Έλληνες καταναλωτές είναι ολοένα και πιο δεκτικοί στην ιδέα του μη αλκοολούχου κρασιού, με τις γυναίκες και τους νεότερους σε ηλικία να δείχνουν...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...