Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το βραβείο του Decanter Rising Star 2022 απονέμεται στον Απόστολο Θυμιόπουλο

Το Decanter ανακοίνωσε, ότι το βραβείο Rising Star για το 2022 απονεμήθηκε στον οινοποιό Απόστολο Θυμιόπουλο, ο οποίος βοήθησε να προωθηθεί μια νέα γενιά ελληνικών κρασιών στη διεθνή σκηνή.

Τώρα σε δεύτερο χρόνο, το βραβείο Rising Star δημιουργήθηκε για να αναγνωρίσει τα ανερχόμενα ταλέντα στον κόσμο του κρασιού. Ο περσινός νικητής ήταν ο Dr. Axel Marchal, καθηγητής στο Ινστιτούτο Επιστημών Αμπέλου και Οίνου του Πανεπιστημίου του Μπορντό (ISVV).

Ο Απόστολος Θυμιόπουλος, με έδρα τη Νάουσα, στη Μακεδονία, στη Βόρεια Ελλάδα, πιστώνεται αυτό το βραβείο για την οινοποίηση των ερυθρών οίνων που παράγονται από την ποικιλία Ξινόμαυρο.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως η Sarah Jane Evans MW περιέγραψε τον Θυμιόπουλο πολύ περισσότερο από έναν λαμπρό οινοποιό. «Έχει γίνει ο πρεσβευτής των νέων κρασιών και οινοπαραγωγών της Ελλάδας, πηγαίνοντας την Ελλάδα πέρα ​​από τη νότια Μεσόγειο και καθιερώνοντάς την στις διεθνείς αγορές», έγραψε σε ένα άρθρο στο περιοδικό Decanter.

«Είναι αμφισβητήσιμο, εάν το αστέρι του Απόστολου έχει ήδη ανατείλει», είπε ο αρχισυντάκτης Chris Maillard, «καθώς είχε ήδη μεγάλη απήχηση. Αλλά η ομάδα ειδικών μας θεώρησε ότι κάποιος με την ενέργειά του και την ορμή του δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί. Έχει πολλά περισσότερα να δώσει και ανυπομονούμε για ό,τι κάνει στη συνέχεια, το οποίο αναμφίβολα θα είναι εκπληκτικό».

Ο Θυμιόπουλος σπούδασε οινοποίηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και άνοιξε ένα οινοπωλείο στη Θεσσαλονίκη πριν επιστρέψει στο οικογενειακό οινοποιείο. Καλλιεργεί βιοδυναμικά και ανέδειξε ως βασική επιρροή τον κορυφαίο Έλληνα οινοποιό Χαρίδημο Χατζηδάκη, από τη Σαντορίνη που πέθανε το 2017.

«Ο Χαρίδημος με δίδαξε πώς να βγάζω φρεσκάδα από τη φωτιά, δηλαδή πώς να παράγω κρασιά με φρεσκάδα και φινέτσα από ένα καυτό ηφαιστειακό terroir», τόνισε ο Θυμιόπουλος.

Ο Matthew Horsley, αγοραστής κρασιού στο The Wine Society, είπε ότι τα κρασιά του Θυμιόπουλου είναι «άψογη κομψότητα και αυθεντικότητα» και μπορούν «να βρίσκονται περήφανα ανάμεσα στα καλύτερα κρασιά στον κόσμο», καθώς έκλεισε λέγοντας ότι ο ίδιος είναι επίσης ένας σπουδαίος άνθρωπος.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια κορυφαία διάκριση με διεθνή αντίκτυπο επιβεβαιώνει το όραμα, την αφοσίωση και την ποιότητα που χαρακτηρίζουν το Κτήμα Σεμέλη. Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, στο...

REPORTS

Τα μη αλκοολούχα κρασιά τα γνωστά «00» κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά, όμως η απουσία αλκοόλ στερεί αναπόφευκτα ένα κομμάτι της πολυπλοκότητας...

REPORTS

Το γαλλικό Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου ότι θα παράσχει στην οινοβιομηχανία πρόσθετη στήριξη ύψους 130 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω εκρίζωση...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου ολοκλήρωσε με επιτυχία τον τρύγο του 2025, σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες και οδήγησε σε σταφύλια...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

REPORTS

Την κατάταξη των αιτούντων περιόδου 2025-2026 για επενδύσεις σε οινοποιεία ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινά στις 26...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων έρχονται να αναδείξουν το αίσθημα της ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και να μας θυμίσουν ότι οι γιορτές είναι για να μοιράζεσαι!...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...