Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το απόλυτο γαστρονομικό ροζέ από Pinot Noir υπογράφει το κτήμα RIRA

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine Festival που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Κείμενο: Ζήσης Πανάγος

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Το ροζέ Pinot Noir του κτήματος, το οποίο καλλιεργείται σε παλαιό αμπελώνα 15 στρεμμάτων στην περιοχή της Αιγιαλείας, αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη, καθώς το κτήμα RIRA είναι το πρώτο στην Ελλάδα που προχώρησε σε οινοποίηση μιας ποικιλίας που συνήθως χρησιμοποιείται για ερυθρά κρασιά με δυνατότητα παλαίωσης σε στυλ Βουργουνδίας.

Πιο συγκεκριμένα, το κτήμα στην προσπάθεια να πετύχει ένα πιο πλούσιο-συμπυκνωμένο στυλ ερυθρού Pinot Noir αφαίρεσε ένα μέρος του χυμού, το οποίο δεν έπρεπε να χαθεί χωρίς να αξιοποιηθεί, οπότε οι ομάδα του κτήματος δοκίμασε κάτι αρκετά καινοτόμο, την οινοποίηση της ποικιλίας σε ροζέ εκδοχή. Κάτι που σύμφωνα με τους ανθρώπους του κτήματος είχε ιδιαίτερη ανταπόκριση από πλευράς καταναλωτών, οδηγώντας έτσι σε αλλαγή της μεθόδου οινοποίησης, καθώς πλέον το εμβληματικό ροζέ Pinot Noir έχει την δικιά του παρτίδα με σταφύλια και δεν αποτελεί πλέον μέρος του χυμού από το ερυθρό.

Το κρασί αποτελείται από 100% Pinot Noir με το κτήμα να το ονομάζει το απόλυτο γαστρονομικό ροζέ. Στην μύτη κυριαρχούν Κομψά αρώματα εσπεριδοειδών και ανθέων σε συνδυασμό με την έντονη μυρωδιά κόρας φρεσκοψημένου ψωμιού. Ενώ, η στρογγυλή αίσθηση στο στόμα, που εξελίσσεται, με δομή και όγκο το καθιστά ως μία αρμονική επιλογή για λιπαρά και κοκκινόσαρκα ψάρια, γαρίδες, λευκά κρέατα και οστρακοειδή.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά 47 οινοποιεία-μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου παρουσίασαν εκατοντάδες ετικέτες που αποτελούν αντιπροσωπευτική έκφραση της οινικής δραστηριότητας της περιοχής, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στη δηµιουργία Οµάδας Παραγωγών, η οποία θα έρθει να πλαισιώσει το νέο οινοποιείο που αυτή τη στιγµή κατασκευάζεται, σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι Άγγελος Ιατρίδης...

REPORTS

Τα ήδη γνωστά κρασιά νέας εσοδείας καθώς και μία νέα κυκλοφορία, ένα ροζέ από την ποικιλία Νεγκόσκα υπό το Μικρό Κτήμα Τίτου, παρουσίασε στο...

REPORTS

To είπαν «το υγρό χρυσάφι της Σάμου». Το έχουν τιμήσει πολλαπλά ως τον καλύτερο επιδόρπιο οίνο. Του έχουν αποδώσει εύσημα και το φέρνουν διαρκώς...

REPORTS

Την όλο και πιο ώριμη εικόνα της εγχώριας οινοποιίας αλλά και τις επίμονες αναζητήσεις των νέων κυρίως οινοποιών σε καινούργια μονοπάτια, με σπάνιες ποικιλίες...