Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τέλη Μαρτίου αίρει η Κίνα τους πολυετείς δασμούς στο αυστραλιανό κρασί

Η Κίνα θα ολοκληρώσει την αναθεώρηση των πολυετών δασμών στο αυστραλιανό κρασί μέχρι τα τέλη Μαρτίου και θα επανεξετάσει επίσης τους περιορισμούς της στις εισαγωγές αστακού, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου της Αυστραλίας Ντον Φάρελ.

Ο Φάρελ είπε ότι ελπίζει ότι η Κίνα θα άρει τους δασμούς έως και 218% στο αυστραλιανό κρασί, που εισήχθη για πρώτη φορά το 2021, μόλις ολοκληρωθεί η αναθεώρηση και ότι έχει σημειωθεί επίσης καλή πρόοδος σε σχέση με τους ανεπίσημους περιορισμούς στις εισαγωγές αστακού.

«Αυτή η διαδικασία αναφορικά με το κρασί τελειώνει τώρα και μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί», είπε στο Sky News την Κυριακή. «Ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου μου το επιβεβαίωσε την προηγούμενη εβδομάδα», σημείωσε.

Ωστόσο, ο Φάρελ είπε ότι η Αυστραλία δεν θα δίσταζε να προχωρήσει εκ νέου σε μία αγωγή κατά του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου κατά των δασμών, εάν η Κίνα δεν τους αφαιρέσει μετά την αναθεώρηση, την οποία ξεκίνησε το Πεκίνο πέρυσι.

Εμπορικοί φραγμοί

Η Κίνα αίρει σταθερά τους εμπορικούς φραγμούς που τέθηκαν σε εφαρμογή από τα τέλη του 2020 σε μια σειρά προϊόντων όπως το κριθάρι, το κρασί, ο άνθρακας και οι αστακοί. Οι περιορισμοί ήταν μέρος μιας κλιμακούμενης διαμάχης για τις ξένες επενδύσεις και την ασφάλεια που έβρασε όταν η Αυστραλία ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για την προέλευση του COVID-19. Οι δασμοί κρασιού και οι ανεπίσημοι περιορισμοί στις εισαγωγές αστακού είναι από τα λίγα εμπόδια που έχουν απομείνει.

Εισαγωγές αστακού

Ο Φάρελ είπε ότι ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου του είχε επίσης πει ότι βρισκόταν επίσης σε εξέλιξη μια επανεξέταση των περιορισμών για τους αστακούς. «Όσον αφορά τον αστακό… Έλαβα κατανόηση από τις κινεζικές αρχές ότι εξετάζουν το θέμα του αστακού μας που εισέρχεται στην Κίνα», είπε. «Όλα βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση»

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στην έγκριση της κοινής επένδυσης ΤΕΜΕΣ με την Premia Properties στο Costa Navarino προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατά την συνεδρίαση της την 1η Μαΐου.

REPORTS

Ο πληθωρισμός, μια διάχυτη οικονομική δύναμη, ασκεί την επιρροή του σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του κόσμου του κρασιού.

REPORTS

Ένα ξαφνικό κρύο έχει προκαλέσει «ακραίες ζημιές» σε πολλές γερμανικές αμπελοοινικές περιοχές, με ορισμένους παραγωγούς να αναμένουν να χάσουν σχεδόν το σύνολο της σοδειάς...

REPORTS

Με τις διαδικτυακές πωλήσεις αλκοόλ στην Κίνα να συνεχίζουν να αυξάνονται, άραγε θα μπορούσε η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου να προσφέρει ένα λαμπρό μέλλον...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...