Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πρώην στέλεχος Amazon λανσάρει πλατφόρμα NFT για εκλεκτά κρασιά

Η Winechain πρόκειται να ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του 2022 και στοχεύει να δημιουργήσει νέες συνδέσεις μεταξύ των κορυφαίων οινικών κτημάτων και των καταναλωτών, δήλωσαν οι ιδρυτές της, στο τελευταίο παράδειγμα τεχνολογικής καινοτομίας στον κλάδο.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η Winechain.co, που έχει ιδρυθεί από τον Xavier Garambois, τον πρώην αντιπρόεδρο λιανικής της ΕΕ στην Amazon πρόκειται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους με την πρώτη του προσφορά «wiNeFT», έναν όρο που συνδέει ένα εκλεκτό κρασί με ένα μη ανταλλάξιμο διακριτικό (NFT).

Υπήρξε ένας αυξανόμενος όγκος καινοτομίας σχετικά με τα NFT στον κόσμο του κρασιού, από προσφορές περιορισμένης έκδοσης οινοποιείων, έως τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία blockchain θα μπορούσε να παρέχει μια ψηφιακή εγγύηση για το ιστορικό ιδιοκτησίας.

Η Winechain είπε ότι στόχος της είναι «να οικοδομήσει δυναμικές και διαδραστικές σχέσεις μεταξύ κτημάτων κύρους και απαιτητικών καταναλωτών με πάθος για το κρασί». Είπε ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια σε υποστήριξη από τους λάτρεις του κρασιού και τα διάσημα οινικά κτήματα μέχρι στιγμής.

Τα οινοποιεία θα μπορούν να επιλέγουν ποια κρασιά θα πουλήσουν μέσω της αγοράς, ενώ θα δημιουργήσουν άμεσους δεσμούς με συλλέκτες στην κοινότητα, ανέφερε η ομάδα.

Οι πελάτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε σπάνια κρασιά, με εγγυήσεις γνησιότητας και τα μπουκάλια θα αποθηκεύονται σε αποκλειστική εγκατάσταση της Winechain μέχρι να αποσταλούν, ανέφερε. Οι συλλέκτες θα μπορούν επίσης να πουλήσουν ορισμένα κρασιά NFT εάν το επιθυμούν, πρόσθεσε.

«Έντονο το ενδιαφέρον από πολλά κτήματα»

Ο Garambois, ο οποίος ήταν το ανώτερο στέλεχος της Amazon στην Ευρώπη πριν από την αποχώρησή του από τον διαδικτυακό γίγαντα λιανικής στα τέλη του 2020, είπε ότι η πλατφόρμα χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain και «Web3», τα οποία προέβλεψε ότι θα γίνουν απαραίτητα εργαλεία για τα μεγάλα ονόματα του κρασιού.

«Ο κύριος λόγος είναι ότι απέχουμε λίγους μήνες από την κυκλοφορία και θέλουμε να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε αυτή τη λίστα πριν επικοινωνήσουμε. Αλλά μπορώ να επιβεβαιώσω ένα έντονο ενδιαφέρον από πολλά κτήματα, σε όλη την Ευρώπη».

Το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί καθώς τα οινικά κτήματα συνειδητοποιούν «την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό κανάλι απευθείας προς τους καταναλωτές που θα ελέγχουν και καθώς καταλαβαίνουν ότι είμαστε σοβαροί στην κατασκευή αποθηκευτικών και ναυτιλιακών επιχειρήσεων πρώτης κατηγορίας», πρόσθεσε.

Άλλοι συνιδρυτές είναι επίσης ο Guillaume Jourdan, ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων επικοινωνίας Vitabella, και ο Nicolas Mendiharat, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του San Francisco Palate Club.

Η Curated, μια νέα λέσχη μελών εκλεκτού κρασιού, που ιδρύθηκε από τον διευθυντή της Google με έδρα το Ντουμπάι, Alfonso de Gaetano, δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι είχε συγκεντρώσει 3 εκατομμύρια ευρώ για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, η οποία περιλαμβάνει την προμήθεια κρασιών απευθείας από κορυφαία κτήματα και την προσφορά τους στην κοινότητά της σφραγισμένη διαδικασία προσφοράς.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...