Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πολλά χαμόγελα στην πρώτη συνάντηση Κεφαλλονίτικου Οίνου

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη εχθές, 26 Απριλίου το πρώτο μεγάλο event του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς στο νησί μας, η Οινογνωσία Κεφαλονίτικων Οίνων.

Ρομπόλα, Μαυροδάφνη, Μοσχάτο, Βοστιλίδι και άλλες ποικιλίες της Κεφαλονιάς ήταν οι πρωταγωνιστές στο Event κρασιού του νησιού και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να τις δοκιμάσουν, να γευτούν τις νέες ετικέτες των οινοποιείων καθώς και να γνωρίσουν από κοντά τους οινοποιούς.

Αντάξεια συνοδεία των κρασιών ήταν εδέσματα από το catering Stateri και τα τυροκομεία Γιαννάκη και Γαλιατσάτος, γιατί το κρασί και η γαστρονομία πάνε μαζί! Τα έξι οινοποιεία του Συνδέσμου, Gentilini, Κτήμα Χαριτάτου, Ορεάλιος Γη, Οινοποιείο Πετρακόπουλου, Οινοποιείο Σαρρή και Οινοποιείο Σκλάβου, ευχαριστούν θερμά όλους τους επισκέπτες καθώς και τα τοπικά ΜΜΕ για τη στήριξή τους.

Ανάμεσα σε αυτούς που επισκέφτηκαν το event ήταν πολλοί Κεφαλλονίτες ετεροδημότες που ήρθαν για τις Πασχαλινές τους Διακοπές στο νησί  , Γάλλοι τουρίστες που  ήρθαν στο νησί μας με την πρώτη απευθείας πτήση από το Παρίσι το  Σάββατο , που δοκιμάσαν  τα Κεφαλλονιτικα Κρασιά  δείχνοντας  ενθουσιασμένοι με τη ποιότητα  την ισορροπία ,  την  υφή  και την επίγευση   τους.

 

Στους λάτρεις των Κεφαλονίτικων κρασιών ο βουλευτής του Νομού Παναγής Καππάτος  , ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής , ο πρόεδρος των ξενοδόχων Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο πρόεδρος του ΔΣ Αργοστολίου Νίκος Βαλλιανάτος .

Στους καλεσμένους και ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Πειραιώς Νίκος Φαραντούρης ο οποίος είναι και αυτός οινοποιός με δική του μικρή ετικέτα.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.