Connect with us

Αναζήτηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Πλαγίως Λευκός

ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ

ΠΛΑΓΙΩΣ ΛΕΥΚΟΣ

01

Λευκό Ξηρό

VOL: 13,5 %

Ιδιαίτερο κρασί µε κιτρινοπράσινο χρώµα και χρυσαφιές ανταύγειες. Έντονα αρώµατα πραλίνας φουντουκιού, κίτρινων φρούτων µε νότες βανίλιας, µελιού και ξηρών καρπών. Η προσεκτική επιλογή των σταφυλιών που προέρχονται από τον ιδιόκτητο αµπελώνα του Κτήµατος χαµηλής στρεµµατικής απόδοσης, όπου οι ήπιοι χειµώνες και τα δροσερά καλοκαίρια βοηθούν στην  ιδανική ωρίµαση των σταφυλιών, και η παραµονή του σε δρύινα βαρέλια για 6-8 µήνες χαρίζουν στο κρασί πλούσιο σώµα, ευχάριστη οξύτητα, λιπαρότητα, αρωµατική επίγευση και µεγάλη επιδεκτικότητα παλαίωσης. Ο τρύγος έλαβε χώρα τέλη Αυγούστου και η οινοποίηση περιλαµβάνει προζυµωτική εκχύλιση και έκθλιψη των σταφυλιών για 18 ώρες, αλκοολική ζύµωση και παλαίωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια (13,5 % vol.). Η ιδανική θερµοκρασία σερβιρίσµατος είναι 10-12οC.

ΧΑΡΤΗΣ

ΚΑΒΑΛΑ

GRAPES

Chardonnay

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στις 15 Ιουνίου 2025, ο εμβληματικός Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πλημμύρισε με αρώματα, χρώματα και νότες ροζέ κρασιού, φιλοξενώντας για ακόμη...

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Οι ευρωπαϊκές εξαγωγές κρασιού προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2024, αλλά τα νούμερα κρύβουν μια πολύπλοκη και δύσκολη πραγματικότητα για...

REPORTS

Ο φετινός τρύγος του μοσχάτου στη Σάμο ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως το Σεπτέμβρη και η παραγωγή, παρά τις κλιματικές...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...

REPORTS

Kαταρτίστηκε με απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Ανδριανού ο Εθνικός Κατάλογος ποικιλιών, υποκειμένων και κλώνων αμπέλου (Vitis L.), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ...