Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Βρετανική πινακίδα διανέμει ροζέ κρασί στην κατάλληλη θερμοκρασία

Η Aldi έστησε μια διαφημιστική πινακίδα στο Μάντσεστερ που διανέμει ροζέ όταν ο καιρός φτάνει στην «τέλεια θερμοκρασία», μετά την έρευνα του λιανοπωλητή για το κρασί.

Μετά την έρευνα του λιανοπωλητή ότι η Βορειοδυτική Αγγλία ήταν η «μεγαλύτερη περιοχή που αγαπά τα ροζέ» του Ηνωμένου Βασιλείου, έτσι η διάσημη αλυσίδα σούπερ μάρκετ έστησε την διαφημιστική πινακίδα ενόψει της Εθνικής Ημέρας Ροζέ (10 Ιουνίου).

Αναλυτικότερα, οι βρύσες, που εισήχθησαν στο μπροστινό μέρος της πινακίδας, άρχισαν να ξεχύνονται δωρεάν ποτήρια καθώς οι θερμοκρασίες έφτασαν τους «ιδανικούς» 19,2 βαθμούς Κελσίου περίπου στη 13:00 στην πλατεία St Ann’s Square χθες και ξανά σήμερα το απόγευμα (9 Ιουνίου).

Η έρευνα του σούπερ μάρκετ αποκάλυψε επίσης ότι τα δύο τρίτα από τους 1.000 οινόφιλους που ερωτήθηκαν θα περιέγραφαν το ροζέ ως το «τέλειο καλοκαιρινό ποτό», ενώ σχεδόν οι μισοί πιστεύουν ότι «το απολαμβάνουν καλύτερα με σορτς και μπλουζάκια». Όσον αφορά το σερβίρισμα, το 55% θεώρησε ότι ήταν αποδεκτό να προσθέτουμε πάγο στο ποτό όταν ο καιρός ήταν ζεστός, με το 45% να λέει ότι δεν θα το «αραιώσει» ποτέ.

Έρευνα από το σούπερ μάρκετ διαπίστωσε επίσης ότι οι καταναλωτές θα έχουν 63 ποτήρια κρασί όλο το καλοκαίρι, ξοδεύοντας κατά μέσο όρο 11,34 λίρες το μπουκάλι, με την ιδανική ώρα για ένα ποτήρι να είναι 17:18.

Ανακάλυψε επίσης ότι ένας στους τρεις πότες ροζέ δοκίμασε την περσινή τάση TikTok «πικάντικο ροζέ» στην οποία προστίθενται κομμένες πιπεριές jalapeños, με την τάση να αυξάνεται σε περισσότερους από τους μισούς millennials, με το 15% να ισχυρίζεται ότι προσθέτει μία πιπεριά σε κάθε ποτήρι.

Παράλληλα, η Julie Ashfield, διευθύνουσα σύμβουλος αγορών στο Aldi UK, δήλωσε: «Όλοι έχουν ακούσει το ρητό «είναι η ώρα για κρασί», αλλά θέλαμε να μάθουμε πότε είναι «η ειδανική ώρα για ροζέ και ποια η ιδανική θερμοκρασία» και σύμφωνα με το έθνος των εραστών ροζέ, η ιδανική θερμοκρασία είναι 19,2C.

«Η δημιουργία της πρώτης διαφημιστικής πινακίδας στον κόσμο για τη διανομή ροζέ σε μια συγκεκριμένη ζεστή θερμοκρασία ήταν μια πρόκληση στο Μάντσεστερ, το οποίο είναι γνωστό για τη βροχή. Αλλά ως το κέντρο της περιοχής που αγαπά το ροζέ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ευτυχώς όλοι υποστήριξαν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία».

Τέλος, η Sam Caporn, ερωμένη του κρασιού, πρόσθεσε: «Όταν πρόκειται για το «αν πρέπει» να βάλουμε πάγο στο ποτήρι ή όχι, θα συμβούλευα τους θαυμαστές του ροζέ να καθοδηγούνται από την προσωπική τους προτίμηση, που όπως πάντα είναι το μόνο που έχει πραγματικά σημασία. Μην ανησυχείτε πολύ για την αραίωση, καθώς το ροζέ συνεπάγεται με δροσιστικό χαρακτήρα και μου αρέσει να το σερβίρετε πολύ παγωμένο.»

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...