Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Piccini έβαλε στο επίκεντρο τον άνθρωπο και η ανάπτυξη δεν άργησε

Ο Ιταλός παραγωγός Piccini 1882 σημείωσε αύξηση τζίρου 40% για το 2021 και αποκάλυψε ότι αυτό οφείλεται στο ότι είναι μια επιχείρηση με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ο όμιλος, ο οποίος αποδίδει την ανάπτυξή του στο γεγονός ότι έχει θέσει τους ανθρώπους στο επίκεντρο των μακροπρόθεσμων σχεδίων του, έχει αναγνωρίσει ότι η κοινωνική ευθύνη, η επαφή με τον καταναλωτή και η διαφοροποίηση των καναλιών πωλήσεων βρίσκονται πίσω από την επιτυχία του.

Παρά την πανδημία, ο οινοπαραγωγός είπε ότι το 2021 έχει δείξει σημαντικά σημάδια ανάπτυξης και τα δύο, τονίζοντας ότι έχει γιορτάσει κύκλο εργασιών περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο όμιλος είδε επίσης τον κύκλο εργασιών για το κανάλι ηλεκτρονικού εμπορίου του να αυξάνεται κατά 50% και επεσήμανε ότι τα σπουδαία του αποτελέσματα οφείλονται στην ενάρετη στρατηγική του ιδιοκτήτη του Mario Piccini, ο οποίος επέλεξε να επενδύσει σε δύο πτυχές ειδικότερα την ανάπτυξη της κοινωνικής ευθύνης και τη διαφοροποίηση των καναλιών πωλήσεων, βάζοντας πάντα τους ανθρώπους και την εταιρική ευημερία στο επίκεντρο της επιχείρησης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Piccini 1882, Mario Piccini, δήλωσε: «Προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που δημιουργεί ο Covid με ενέργεια και αποφασιστικότητα, έχοντας κατά νου ότι η διαφορά, ειδικά σε περιόδους κρίσης, γίνεται πάντα από τους ανθρώπους».

Ο Piccini πρόσθεσε: «Εξ ου και η επιλογή να διαφοροποιήσουμε περαιτέρω τα κανάλια μέσω των οποίων προσεγγίζουμε και παραμένουμε κοντά στον καταναλωτή. Καταφέραμε να αναδιοργανωθούμε λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φορείς του ontrade και επιλέγοντας να ενισχύσουμε την παρουσία μας σε μεγάλους λιανοπωλητές και, πάνω απ ‘όλα, στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Μια ανάπτυξη που ενέπλεξε και το προσωπικό της εταιρείας μας, φτάνοντας τους 99 εξειδικευμένους εργαζόμενους εντός του ομίλου. Ακόμη και σε μια περίοδο κρίσης όπως αυτή, ήταν απαραίτητο να αποφασίσουμε να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό και τα αποτελέσματα το δείχνουν».

Το ζήτημα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης έχει χαρακτηριστεί από τον όμιλο ως «διορατικό» και ωστόσο έχει αποδώσει σημαντικά για τον Ιταλό οινοπαραγωγό, ο οποίος γιορτάζει την επιτυχία του κύκλου εργασιών, ενώ τοποθετεί το ανθρώπινο δυναμικό στο επίκεντρο και δείχνει τις προθέσεις του να συνεχίσει να αφιερώσει την επιχείρηση στη βελτίωση της ευημερίας του προσωπικού.

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...