Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Όμιλος Bollinger πραγματοποιεί σημαντική εξαγορά στη Βουργουνδία

Η Bollinger πραγματοποίησε μια σημαντική εξαγορά στη Βουργουνδία που θα οδηγήσει τον όμιλο στο να διπλασιάσει σχεδόν την ιδιοκτησία του στην περιοχή, όπου κατέχει το ήδη το Domaine Chanson.

Ανακοινώθηκε σήμερα ότι ο Όμιλος Bollinger αγόρασε 50 εκτάρια αμπελώνων στην Côte Chalonnaise με την αγορά του Château d’Etroyes, το οποίο βρίσκεται εντός των Mercurey και Rully terroirs.

Σε πρόσφατη δήλωση του ο Justin Liddle, ο οποίος ασκεί καθήκοντα MD στην επιχείρηση εισαγωγών και πρακτορείων της Bollinger στο Ηνωμένο Βασίλειο, Mentzendorff, περιέγραψε την εξαγορά ως «σημαντικό βήμα», καταγράφοντας ότι η τρέχουσα ιδιοκτησία της Chanson είναι 78 εκτάρια.

«Δεν είναι πολύ μακριά ο διπλασιασμός», είπε για την πρόσθετη έκταση αμπελώνα μετά την αγορά.

Με το Château d’Etroyes τώρα στο στάβλο του Bollinger, ο όμιλος έχει αποκτήσει τους πρώτους αμπελώνες του στο Chalonnaise, μια περιοχή της Βουργουνδίας που γίνεται όλο και πιο πολύτιμη για τη σχετική προσιτή τιμή σε σύγκριση με τα αμπέλια, τα σταφύλια και τα κρασιά της Côte d’Or.

Παράλληλα, ο Liddle εξήγησε ότι η Bollinger ήθελε να αγοράσει γη στη Chalonnaise για να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμα προμήθεια σταφυλιών, καθώς και να εξασφαλίσει μεγαλύτερη σταθερότητα τιμών.

«Θέλουμε να εξασφαλίσουμε τη διαθεσιμότητα και τη συνέχεια των τιμών», είπε, σημειώνοντας «πολύ καλή ζήτηση» για τα κρασιά από αυτή τη βόρεια περιοχή της Βουργουνδίας, με τους αγοραστές να επιλέγουν ολοένα και περισσότερο την αξία για τα χρήματα που αντιπροσωπεύουν τα κρασιά του Chalonnaise.

Έχοντας πλέον ολοκληρώσει την εξαγορά του Château d’Etroyes, ο Liddle ανέφερε ότι η νέα αυξημένη προσφορά σταφυλιών θα διατεθεί για την παραγωγή κρασιών με το εμπορικό σήμα Chanson.

Το νέο κτήμα θα μετατραπεί επίσης σε βιολογικές αμπελουργικές πρακτικές από φέτος, με προγραμματισμένη πιστοποίηση για το σύνολο των 50 εκταρίων εντός πέντε ετών.

Τα άλλα 78 εκτάρια του Domaine Chanson είναι είτε πιστοποιημένα βιολογικά είτε υπό μετατροπή, με στόχο να πιστοποιηθούν όλοι οι αμπελώνες του παραγωγού μέχρι το 2028.

Τέλος, ο Όμιλος Bollinger ιδρύθηκε το 1829 είναι ένας οικογενειακός και ανεξάρτητος όμιλος που περιλαμβάνει τους Champagne Bollinger, Champagne Ayala, Chanson στη Βουργουνδία, Langlois-Chateau στη Saumur, Hubert Brochard στο Sancerre, Ponzi Vineyards στο Όρεγκον, Cognac Delamain και Anaë G. Ο όμιλος διαθέτει επίσης τις δικές του πλατφόρμες διανομής σε δύο μεγάλες αγορές: τη Bollinger Diffusion στη Γαλλία και τη Mentzendorff στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...