Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο τρύγος ξεκίνησε στην Καμπανία με εξαιρετικές αποδόσεις

Η συγκομιδή έχει ξεκινήσει στη Καμπανία με την περιοχή να αναμένει «εξαιρετική απόδοση» μετά τον δύσκολο τρύγο του περασμένου έτους.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η συγκομιδή επετράπη επίσημα να ξεκινήσει στη Σαμπάνια το Σάββατο, αν και η συγκομιδή αναμένεται να ξεκινήσει σοβαρά την επόμενη εβδομάδα, με τις ημερομηνίες έναρξης να διανέμονται μεταξύ 20 Αυγούστου και 6 Σεπτεμβρίου, ανάλογα με την τοποθεσία των αμπελώνων σε περιοχή 34.000 εκταρίων.

Ο χρόνος του τρύγου καθοδηγείται από το Réseau Matu, το οποίο είναι ένα δίκτυο εκατοντάδων αντιπροσωπευτικών αμπελώνων που απλώνονται σε όλη την ονομασία.

Τα δεδομένα από αυτές τις τοποθεσίες επιτρέπουν στην Comité Champagne, με τη βοήθεια εθελοντών επαγγελματιών, να παρακολουθεί και να αναλύει την πρόοδο της ωρίμανσης των σταφυλιών σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στην περιοχή να βρει τις βέλτιστες ημερομηνίες συγκομιδής.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι παραγωγοί σαμπάνιας και τα σπίτια αποφάσισαν να ορίσουν μια διαθέσιμη απόδοση 12.000 κιλών ανά εκτάριο για τη συγκομιδή του 2022, που είναι το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών.

«Μετά την αξιοσημείωτη ανάκαμψη των αποστολών σαμπάνιας το 2021, συμπεριλαμβανομένων των αποστολών ρεκόρ στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Καμπανία αναμένει εξαιρετική απόδοση το 2022», δήλωσε η Jennifer Hall, διευθύντρια του Γραφείου Σαμπάνιας, ΗΠΑ.

Οι αποστολές σαμπάνιας το πρώτο εξάμηνο του 2022 ήταν κοντά στα 130 εκατομμύρια μπουκάλια παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 13,8 τοις εκατό σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021.

Τέλος, η Καμπανία απέστειλε 320 εκατομμύρια μπουκάλια πέρυσι, τον υψηλότερο όγκο της εδώ και μια δεκαετία και 75 εκατομμύρια περισσότερα από το 2020, όταν ο Covid είχε τη μεγαλύτερη επίδρασή του στην περιοχή του αφρώδους οίνου.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα...

REPORTS

Με τον ευφάνταστο τίτλο «The Mantinians», τα οινοποιεία της Μαντινείας έρχονται να συστηθούν συλλογικά στο οινόφιλο και όχι μόνο κοινό. Πέντε δεκαετίες και πλέον...

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

Η θεσµοθέτηση, έστω και µε καθυστέρηση, και στην Ελλάδα, προ τριετίας περίπου, του θεσµικού πλαισίου για την κλωνική επιλογή, δίνει τη δυνατότητα στους συντελεστές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...