Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο οίκος Laurent-Perrier, με τα υλικά της φύσης, συνθέτει ένα προϊόν με κύρος

Ο Bernard de Nonancourt, πρόεδρος της Laurent-Perrier, δημιούργησε την ετικέτα Grand Siècle ως «λύση» στις μεταβλητές σοδειές της Καμπανίας, προσπαθώντας να διατηρήσει τη συνέπεια στην ποιότητα με την πάροδο του χρόνου.

 

Η Grand Siècle είναι ένα μείγμα τριών εσοδειών, που κατά τον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα. Το μεγαλύτερο ποσοστό της Σαμπάνιας αποτελείται από Chardonnay, ενώ συμπληρώνεται από το Pinot Noir. Τα σταφύλια από τα οποία δημιουργείται, επιλέγεται από 11,μεταξύ 17 περιοχών Grands Crus στη Καμπανία. Παλαιώνει στις οινολάσπες του στα κελάρια για περισσότερα από δέκα χρόνια πριν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Ο Laurent-Perrier έχει δηλώσει μόλις 29 σοδειές μεταξύ 1950 και 2008, ενώ 45 έχουν δηλωθεί εντός της περιοχής Champagne. Από το έτος 1959, έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 25 εμφιαλώσεις του Grand Siècle

Το Iteration No. 25 που κυκλοφόρησε φέτος στην αγορά είναι ένα μείγμα από 60% Chardonnay και 40% Pinot Noir. Τα σταφύλια επιλέχθηκαν από εννέα Grand Crus σε τρεις τρύγους: 2008 (65%), 2007 (25%) και 2006 (10%),ενώ παλαιώνει στις οινολάσπες για 12 χρόνια.

Η Lucie Pereyre de Nonancourt, εγγονή του Bernard de Nonancourt που εκπροσωπεί το Grand Siècle, είπε στην επιχείρηση ποτών σε μια κάθετη γευσιγνωσία που πραγματοποιήθηκε από τον Laurent-Perrier ότι το καθήκον για τη δημιουργία της τελευταίας παραγωγής ήταν να «αναδημιουργήσει το όραμα του παππού μου».

«Το Grand Siècle πήρε το όνομά του από μια από τις περιόδους με τη μεγαλύτερη επιρροή στη γαλλική ιστορία – τον ​​Μεγάλο Αιώνα – όταν ο Λουδοβίκος XIV στις Βερσαλλίες είχε το όραμα πώς να εξυψώσει τη φύση για να δημιουργήσει κάτι εξαιρετικό – τα πιο ενδεικτικά παραδείγματα είναι οι κήποι και τα σιντριβάνια .

«Το Grand Siècle, είναι το αποτέλεσμα της αξιοποίησης των στοιχείων της φύσης για την παραγωγή ενός προϊόντος με κύρος. Το Iteration No. 25 είναι μια πραγματικά αξιοσημείωτη σαμπάνια, η τέλεια υλοποίηση του οράματος του παππού μου και η επιθυμία του να αναδημιουργήσει την τέλεια χρονιά».

Το Grand Siècle είναι η προσπάθεια του οίκου Champagne να αναδείξει τις δυνατότητες ποιότητας των ανάμεικτων κρασιών χρησιμοποιώντας εξαιρετική επιλεκτική πρώτη ύλη και μόνο τις καλύτερες σοδειές.

πηγή: Drinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.