Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Μάρτιος, μήνας της Ναουσαίικης Αποκριάς περνά μέσα από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες, το μοναδικό δρώμενο που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα με διονυσιακές ρίζες, θα συγκεντρώσει, για ακόμη μια χρονιά, πλήθος επισκεπτών από όλη την Ελλάδα στη Νάουσα.

Ενώ οι δρόμοι θα γεμίσουν με τα μπουλούκια με τις χαρακτηριστικές φορεσιές και τους «προσώπους», με μουσικές από νταούλι και ζουρνά, και με παραδοσιακούς χορούς, το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, με μια σειρά εκδηλώσεων, θα γίνει και πάλι ο προορισμός για τους οινόφιλους, καθώς και για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη σπουδαία αμπελοοινική παράδοση της περιοχής, και να ανακαλύψουν το κρασί μέσα από τα έθιμα, την ιστορία και τη σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα.

Αναλυτικά η ατζέντα εκδηλώσεων

ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Κυριακή 3 Μαρτίου / 12:00 – 17:00 / Ελεύθερη συμμετοχή

Το 1992, η ανάγκη εύρεσης μιας λύσης στο αυξανόμενο πρόβλημα της «αρκούδας–χορεύτριας», δημιούργησε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, 32 χρόνια μετά, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συνεχίζει και επεκτείνει τις δράσεις του προστατεύοντας την άγρια πανίδα της χώρας μας, λειτουργώντας το Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Πέμπτη 7 Μαρτίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου (à la carte)

Η Chef μας Κυριακή Φωτοπούλου θα βρίσκεται στο Κτήμα μας, επιλέγοντας τις καλύτερες πρώτες ύλες και ετοιμάζοντας απολαυστικά πιάτα κρεατικών, όπως επιτάσσει η ημέρα. Δίπλα τους, τα εξαιρετικά και πολυβραβευμένα Ξινόμαυρα του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

Κυριακή 17 Μαρτίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή: 50 ευρώ / άτομο

5 επιλεγμένα κρασιά εμπνεύουν ισάριθμα πιάτα σε ένα απόλυτο ταίριασμα. Στη λίστα μας, Ξινόμαυρα ροζέ και ερυθρά (AKAKIEΣ Sparkling 2023, ΑΓΚΑΘΩΤΟ Single Block 2022, ΔΙΑΠΟΡΟΣ 2019, Επιδόρπιο κρασί), αλλά και η αγαπημένη ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ του 2023 με Sauvignon Blanc να εκπροσωπεί επάξια τα λευκά του Αμυνταίου.

Το αναλυτικό μενού θα το βρείτε στην ιστοσελίδα του Κτήματος www.kiryianni.gr

ΚΟΥΛΟΥΜΑ

Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου (à la carte)

Τραπέζι με φίλους, παραδοσιακές νηστίσιμες λιχουδιές, αλλα΄και πέταγμα χαρταετού δίπλα στα αμπέλια.

25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Δευτέρα 25 Μαρτίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου (à la carte)

Κρατάμε το έθιμο του μπακαλιάρου, μαζί με πολλά ακόμη διαλεχτά πιάτα, προτείνοντας τους καλύτερους συνδυασμούς με κρασιά του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ.

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

REPORTS

Άκρως ικανοποιητικές ήταν οι επιδόσεις του κτήματος Κυρ-Γιάννη το 2024, με την εταιρεία να βλέπει τον κύκλο εργασιών της να αυξάνεται κατά περίπου 12%...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.