Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο ιδρυτής της Total Wine, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στο Κογκρέσο

Ο David Trone, ιδρυτής της αμερικανικής αλυσίδας λιανικής Total Wine, η οποία δέχθηκε πρόσφατα απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου, φέρεται να χρησιμοποιεί χρήματα που αποκτήθηκαν μέσω της επιχείρησης για να χρηματοδοτήσει την τελευταία του προεκλογική εκστρατεία.

Ως ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος λιανοπωλητής αλκοολούχων ποτών της Αμερικής με 259 καταστήματα σε όλη τη χώρα, το να πούμε ότι η Total Wine έχει σημαντική επιρροή, φαντάζει απλοϊκό.

Σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaire’s Index, που αποτιμά την Total Wine για πρώτη φορά φέτος, η λιανική αξία εκτιμάται σε 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Έχοντας παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος της Total Wine το 2015, ο συνιδρυτής και ιδιοκτήτης David Trone έχει επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην πολιτική. Και τον Μάιο, ο Δημοκρατικός ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει μια θέση στη Γερουσία (την άνω αίθουσα του Κογκρέσου των ΗΠΑ).

Σύμφωνα με μια έκθεση του Bloomberg, ο Trone ήταν ο μεγαλύτερος αυτοχρηματοδοτούμενος από οποιονδήποτε υποψήφιο τα τρία από τα χρόνια κατά τα οποία ήταν υποψήφιος για το Κογκρέσο (το 2016, το 2018 και το 2022) και έχει ξοδέψει περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια στις προεκλογικές του εκστρατείες . Είναι μέλος του Κογκρέσου για την 6η περιφέρεια του Μέριλαντ από το 2018.

Από τότε που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για την ανυψωμένη θέση του Κογκρέσου φέτος, ο Trone λέγεται ότι έχει δανείσει 10 εκατομμύρια δολάρια από τα δικά του μετρητά για την εκστρατεία, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων πιθανότατα θα δαπανηθεί για διαφήμιση, για να εξασφαλίσει την έδρα του.

Η Trone ανέφερε προσωπικό εισόδημα τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, σύμφωνα με τις δημόσιες αποκαλύψεις.

Όπως ανέφερε, η Total Wine, της οποίας εξακολουθεί να ανήκει η Trone, βρίσκεται επί του παρόντος στο μικροσκόπιο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC), η οποία έχει καταθέσει δικαστική απόφαση για να αναγκάσει την οινοποιία να σταματήσει την παροχή των απαιτούμενων εγγράφων σε μια συνεχή διαδικασία, έρευνα κατά του διανομέα Southern Glazer’s.

Παράλληλα, η έρευνα επικεντρώνεται στο εάν η Southern Glazer’s δίνει ή όχι προνομιακές τιμές σε ευνοημένες, μεγάλες αλυσίδες λιανικής, όπως η Total Wine, τις οποίες δεν προσφέρει σε μικρότερους λιανοπωλητές αλκοολούχων ποτών.

Σύμφωνα με την FTC, η Total Wine κλήθηκε επανειλημμένα να παράσχει έγγραφα και άλλες πληροφορίες κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, αλλά «απορρίφθηκε κατηγορηματικά να το πράξει».

Η οινοποιία θα λάβει τώρα εντολή να παράσχει τα έγγραφα εντός 20 ημερών από την παραγγελία ή να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία που να αποδεικνύουν γιατί πρέπει να εξαιρεθεί από αυτό.

Ο Trone είχε συλληφθεί στο παρελθόν για διαπραγματεύσεις εκπτώσεων για λογαριασμό πολλών καταστημάτων, παράνομη διαφήμιση τιμών μπύρας και παράκαμψη των κρατικών κανονισμών μεταφορών, αν και όλα αυτά συνέβησαν πριν ιδρύσει την Total Wine και καθεμία από τις κατηγορίες απορρίφθηκε.

Τέλος, το 2016 η Επιτροπή Ελέγχου Αλκοολούχων Ποτών της Μασαχουσέτης «σέρβιρε» την Total Wine με αναστολή άδειας για πώληση οινοπνευματωδών ποτών κάτω από το κόστος της, αλλά η επιχείρηση κρασιού κατάφερε να ανατρέψει αυτήν την απόφαση με έφεση.

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.