Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι οινολόγοι του Σαν Φρανσίσκο ακουμπούν τα μυστικά της Σαντορίνης μέσα από διαδρομές οινοτουρισμού

Από το Οινοποιείο της οικογένειας Βενετσάνου στη Σαντορίνη πέρασε μια ομάδα ιδιαίτερα παθιασμένων Αμερικανών οινολόγων από την San Francisco Wine School, μαθαίνοντας από πρώτο χέρι πολλά από τα μυστικά του εμβληματικού σαντορινιού αμπελώνα. Όχημα για αυτήν την μοναδική οινολογική εξοικείωση με την Σαντορίνη, ο οινοτουρισμός, ένα πεδίο στο οποίο οι άνθρωποι του Οινοποιείου Βενετσάνος έχουν εντρυφήσει.

Ολοκληρώνοντας σχεδόν έξι χρόνια επαναλειτουργίας και κάτω από το πρίσµα της νέας διεύθυνσης, το Οινοποιείο Βενετσάνος στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης συνεχίζει το οινικό ταξίδι που ξεκίνησε η οικογένεια Βενετσάνου πριν από 70 χρόνια.

Λόγω της θέσεως του οινοποιείου στο νησί, µοναδικής αρχιτεκτονικής σύλληψης και κατασκευής, αλλά και παραγωγής εξαιρετικών και διεθνώς βραβευµένων κρασιών, η επισκεψιµότητα του χώρου ανέβηκε κάθετα, δηµιουργώντας σε µικρό χρονικό διάστηµα ένα σηµείο οινοτουριστικής αναφοράς και προσέγγισης, προσφέροντας στον επισκέπτη µία µοναδική και ανεξίτηλη εµπειρία.

Ύστερα από έναν µακρύ και αργόσυρτο χειµώνα στις αρχές του 2021, µία άνοιξη αναµονής και προετοιµασίας, ήρθε επιτέλους το ξεκίνηµα της νέας τουριστικής περιόδου στη Σαντορίνη δείχνοντας ότι τα δύσκολα πέρασαν, υπό προυποθέσεις φυσικά, µε προσοχή και επιµονή στην αυστηρή τήρηση των µέτρων προστασίας της δηµόσιας υγείας. Τα δροµολόγια των αεροπορικών πτήσεων βαθµιαία πύκνωσαν, τα δροµολόγια των ακτοπλοϊκών γραµµών αυξήθηκαν και οι επισκέπτες στο Οινοποιείο µέρα την ηµέρα έγιναν περισσότεροι αφού το κρασί, το καλό περιβάλλον και η επιλεγµένη παρέα είναι κοµµάτια αλληλένδετα αλλά και προς αναζήτηση και επιλογή στις πολυπόθητες ηµέρες των διακοπών. Νέο ξεκίνηµα λοιπόν, νέες προσδοκίες, νέα διάθεση, το 2021 φαίνεται να περνάει το αισιόδοξο µήνυµα µίας καινούργιας αρχής.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.