Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο ανατρεπτικός χαρακτήρας του Μοσχοφίλερου στις νέες ετικέτες της Μποσινάκη

Τα αδέρφια Σωτήρης, Κατερίνα και Κωνσταντίνος Μποσινάκης παραμένουν πιστοί στην ποικιλία που τους ανέδειξε και κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να την αναδείξουν. Ωθούν στα άκρα το σταφύλι και το αποτέλεσμα αποδεικνύει για ακόμη μία φορά με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο την ιδιότητα του Μοσχοφίλερου να μεταμορφώνεται συνεχώς…

«Επιχειρούμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας απαιτώντας ακόμη περισσότερα από το ίδιο σταφύλι και αυτό μας δικαιώνει, αποδεικνύοντας πως το Μοσχοφίλερο δεν είναι ακόμα ένα σταφύλι αλλά ένα σταφύλι με «ψυχή», τονίζει ο ιδιοκτήτης του κτήματος Σωτήρης Μποσινάκης.

Η Δρεζίνα: Το Blend Mοσχοφίλερο-Ασύρτικο επιχειρείται για πρώτη φορά σε ξηρό οίνο. Δρεζίνα είναι το όχημα που θέλει προσπάθεια από 2 ανθρώπους για να κινηθεί. Εδώ είναι η προσπάθεια δυο οινοποιών, του Σωτήρη Μποσινάκη και του Νίκου Χατζάκη. Δυο άνθρωποι που έχουν την ίδια προσέγγιση και φιλοσοφία σχετικά με το κρασί. 50 % Μοσχοφίλερο και 50% Ασύρτικο, συλλεγμένα σε διαφορετικούς τρύγους, ο ένας Αύγουστο και ο άλλος Οκτώβριο. Το τελικό χαρμάνι γίνεται τον Νοέμβριο και παραμένει με τις οινολάσπες για τρεις μήνες και καθημερινό Βatonnage. Eμφιαλώνεται και παραμένει στη φιάλη για 12 μήνες.Η εσοδεία 2021 κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2023.Ένα κρασί που αγκαλιάζει τη δύναμη του χρόνου, του βουνού και της θάλασσας.

Και η Ασπέλα: Ασπέλες είναι τα φτωχά χώματα. Η Ασπέλα είναι ένα κρασί ανοιχτό κόκκινο από πολύ φτωχά χώματα με πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση που φτάνει με βία τα 600 κιλά/στρέμμα. Επιλεγμένα σταφύλια απορραγίζονται και για 45 ημέρες ακολουθείται ερυθρή οινοποίηση με γηγενείς ζύμες και καθημερινο Pigeage. Στο οινοποιείο λεπτοί χειρισμοί με ελάχιστη παρέμβαση με σκοπό να αποτυπωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ψυχή του Μοσχοφίλερου. Ένα κρασί που συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία  χωρίς να εγκαταλείψει την ιστορία των δημιουργών της.

Οι νέες ετικέτες κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, 2000 φιάλες για την Δρεζίνα και μόλις 1000 φιάλες για την Ασπέλα. Καθεμιά αποκαλύπτει από μια όψη του πολυδύναμου αυτού σταφυλιού.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γεωργία Καραμαλή

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα...

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

Η θεσµοθέτηση, έστω και µε καθυστέρηση, και στην Ελλάδα, προ τριετίας περίπου, του θεσµικού πλαισίου για την κλωνική επιλογή, δίνει τη δυνατότητα στους συντελεστές...

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...