Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οινοποιείο στην Napa Valley μηνύει εταιρεία διαχείρισης αμπελώνων

Μήνυση έχει κατατεθεί από οινοποιείο κατά μιας εταιρείας διαχείρισης αμπελώνων της Napa Valley για φερόμενη πρόκληση ζημιών αξίας άνω των 100.000 δολαρίων, σύμφωνα με δικαστικά αρχεία.

Οι ιδιοκτήτες της Black Cordon Vineyard LLC ισχυρίζονται ότι η Bazan Vineyard Management LLC κατέστρεψε 2 στρέμματα φρούτων Cabernet Sauvignon το 2021, σύμφωνα με μια καταγγελία που κατατέθηκε στις 15 Ιουνίου στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας Νάπα.

Η μήνυση έχει κατατεθεί από τον Ιούνιο του 2021, όταν η Bazan ψέκασε τα αμπέλια με θείο κατά τη διάρκεια μιας έξαρσης της ζέστης όταν οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 103 βαθμούς Φαρενάιτ, προκαλώντας «κάψιμο θείου», σύμφωνα με την αγωγή.

Το οινοποιείο Black Cordon, ιδιοκτησίας της Karen και του David Dunphy, δεν είχε ειδοποιηθεί ότι ο αμπελώνας θα ψεκαζόταν με θείο, σύμφωνα με την κατάθεση του δικαστηρίου.

«Τα σταφύλια καλύφθηκαν με θείο για τις δύο πιο ζεστές μέρες ενός προβλεπόμενου καύσωνα», σύμφωνα με την καταγγελία.

Ως αποτέλεσμα, χάθηκαν περίπου 2,4 τόνοι από τη συγκομιδή του 2021, σύμφωνα με τη μήνυση. Επιπλέον, η Black Cordon «υπέβαλε έξοδα για τη διερεύνηση και την αξιολόγηση της απώλειας της καλλιέργειας», σύμφωνα με την κατάθεση του δικαστηρίου.

Ως κατηγορούμενος κατονομάζεται Mario Bazan, ιδιοκτήτης της εταιρείας διαχείρισης αμπελώνων.

Κατά τη διάρκεια μιας επιθεώρησης, ο Bazan «επιβεβαίωσε ότι η καλλιέργεια είχε αποχρωματιστεί», μια ένδειξη «καύσης θείου», σύμφωνα με τη μήνυση.

Ο Bazan είπε ότι θα αποζημιώσει τον Black Cordon για την απώλεια είτε με προσωπικά κεφάλαια είτε «μέσω αξίωσης στον ασφαλιστικό φορέα του», σύμφωνα με την καταγγελία.

Παράλληλα, ο Mario Bazan επισκέφτηκε τον αμπελώνα στις 30 Ιουνίου 2021, με τους ιδιοκτήτες για να συζητήσουν το «εύρος της απώλειας της καλλιέργειας λόγω της καύσης θείου», σύμφωνα με την καταγγελία.

Ο Bazan «επιβεβαίωσε και πάλι ότι το έγκαυμα θείου ήταν η αιτία της απώλειας της καλλιέργειας και ανέλαβε την ευθύνη για το κάψιμο θείου», σύμφωνα με την κατάθεση του δικαστηρίου.

Ο Bazan είπε ότι θα υποβάλει αξίωση στον ασφαλιστικό φορέα του, σύμφωνα με την κατάθεση του δικαστηρίου. Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2023, ο Bazan είπε ότι ο ασφαλιστικός φορέας είχε απορρίψει την αξίωση, σύμφωνα με την αγωγή.

Οι κατηγορούμενοι παραβίασαν τη σύμβαση διαχείρισης αμπελώνα «αποτυχία παροχής των υπηρεσιών διαχείρισης αμπελώνα που συμφώνησαν να παρέχουν, συμπεριλαμβανομένης της αποτυχίας στο πιο θεμελιώδες έργο της παράδοσης (Black Cordon) με εμπορεύσιμα σταφύλια, πόσο μάλλον ποιοτικά σταφύλια», ισχυρίζεται η καταγγελία.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι «δεν παρείχαν τις υπηρεσίες τους με την ικανότητα και την τεχνογνωσία που υποσχέθηκαν και ήταν υποχρεωμένοι να εκτελέσουν σύμφωνα με τους όρους της (σύμβασης διαχείρισης αμπελώνα)», σύμφωνα με τη μήνυση.

Ο Bazan και η εταιρεία του φέρεται ότι «απέτυχαν να διασφαλίσουν ότι ο αμπελώνας ήταν εύλογη φροντίδα και διαχείριση, γεγονός που έκανε τα σταφύλια να μην είναι εμπορεύσιμα», σύμφωνα με την καταγγελία.

Η μήνυση ισχυρίστηκε επίσης ότι οι κατηγορούμενοι «δεν αφιέρωσαν αρκετό χρόνο στην παρακολούθηση του αμπελώνα για να διασφαλίσουν ότι εξελισσόταν σε φρούτο υψηλής ποιότητας», σύμφωνα με την αγωγή.

Η Black Cordon προσέλαβε την Bazan Vineyard Management το 2021 ως διαχειριστή αμπελώνα, σύμφωνα με την αγωγή για φερόμενη παραβίαση «προφορικής σύμβασης και αμέλεια».

Τέλος, οι ευθύνες του Bazan περιελάμβαναν το «σωστό πρόγραμμα άρδευσης και πρόγραμμα ψεκασμού», σύμφωνα με την αγωγή.

ΠΗΓΗ: winebusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.