Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέο ρεκόρ κύκλου εργασιών η σαμπάνια για το 2021

Ο συνολικός κύκλος εργασιών της σαμπάνιας για το 2021 για νέο να φθάσει σε ρεκόρ 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, 10% υψηλότερος από την προηγούμενη κορύφωση του το 2019.

Σύμφωνα με ένα άρθρο στο Reuters τον περασμένο μήνα, η πρόβλεψη των 5,5 δισ. ευρώ για το περασμένο έτος προέρχεται από τον Jean-Marie Barillère, πρόεδρο της Union des Maisons de Champagne (UMC), ο οποίος είπε ότι η ζήτηση για σαμπάνια το 2021 ήταν αρκετά μεγάλη. να δημιουργήσει μια έλλειψη, έστω και βραχυπρόθεσμη.

Πράγματι, ένας συνδυασμός αυξήσεων της τιμής της σαμπάνιας λόγω έλλειψης προσφοράς και μιας γενικής κίνησης των καταναλωτών προς premium μάρκες και cuvées υψηλότερες τιμές καθώς η απειλή της πανδημίας εξασθενεί, έχει κορυφωθεί σε αυτό το προβλεπόμενο νέο υψηλό για τη γαλλική περιοχή αφρώδους οίνου.

Τέτοια ήταν η αύξηση της αξίας της σαμπάνιας το περασμένο έτος, ο κύκλος εργασιών της για το 2021 αναμένεται να είναι αυξημένος κατά περίπου 38% επί του συνόλου για το 2020, όταν το αρχικό σοκ της πανδημίας μείωσε την αξία σε περίπου 4 δισ. ευρώ, που ήταν πτώση περίπου 20% σε σχέση με το υψηλό της περιοχής των 5 δισ. ευρώ το 2019.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η πανδημία μπορεί να έχει δει τους καταναλωτές να πίνουν λιγότερη σαμπάνια, αλλά όταν το κάνουν, η ποιότητα ήταν υψηλότερη, με τις πωλήσεις ροζ αφρού και κύρους κύρους να ξεπερνούν αυτές του Brut NV, αν και αυτές οι πιο εξειδικευμένες εκφράσεις γίνονται σε πολύ μικρότερη κλίμακα.

Μεταξύ των Brut NV Champagnes, του θεμελίου των παγκόσμιων πωλήσεων της περιοχής με περίπου το 80% του όγκου, οι περιορισμοί που σχετίζονται με τον Covid έχουν επιταχύνει τη στροφή προς τους καταναλωτές που αγοράζουν μάρκες με ισχυρή φήμη και απομακρύνονται από τη γενική σαμπάνια.

«Οι μη επωνυμίες έχουν υποφέρει περισσότερο», είπε ο Charles Philipponnat της Champagne Philipponnat, μιλώντας στην db για τις πωλήσεις κατά τη διάρκεια της ύφεσης που προκλήθηκε από την πανδημία, πριν προσθέσει: «Και οι ειδικές cuvés και οι vintage σαμπάνιες δεν έχουν υποφέρει καθόλου, επομένως η ποιότητα της σαμπάνιας έχει υποστεί αυξήθηκε.»

Μια τέτοια εξέλιξη εξηγεί το προβλεπόμενο ρεκόρ κύκλου εργασιών, όταν οι αποστολές κατ’ όγκο, αν και προβλέπεται ότι θα έχουν ανακάμψει στα προ πανδημικά επίπεδα περίπου 305 εκατομμυρίων φιαλών μέχρι το τέλος του 2021, εξακολουθούν να είναι αρκετά μακριά από το ανώτατο όριο των σχεδόν 340 εκατομμυρίων φιαλών, που επιτεύχθηκε το 2007.

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ένας Κινέζος απατεώνας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, αφού συνελήφθη με 786 μπουκάλια πλαστού κρασιού που έφεραν αναγνωρισμένες ετικέτες όπως το Petrus.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνέδριο ιδιαίτερης σημασίας για τον αμπελοοινικό κλάδο της χώρας, διοργανώνουν από κοινού ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) και η Εθνική Διεπαγγελματική...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...