Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Αγγλικός αμπελώνας στο Σάφολκ θέτει στόχο την παραγωγή αφρώδων οίνων

Το Burnt House Vineyard στο Suffolk, το οποίο λειτουργεί ως εμπορικός αμπελώνας από το 2017, πρόκειται να λανσάρει τη δική του σειρά από ξηρά και αφρώδη αγγλικά κρασιά.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Ο κύριος αμπελώνας βρίσκεται σε μια πλαγιά με νότιο προσανατολισμό και αποτελείται από τις τρεις ποικιλίες σαμπάνιας: Pinot Noir, Pinot Meunier και Chardonnay.

Ιδρύθηκε το 2017, ο αγγλικός αμπελώνας έχει φυτευτεί σε συνολική έκταση 8,9 εκταρίων με 46.000 αμπέλια και παράγει σταφύλια για αφρώδες οίνο παραδοσιακής μεθόδου καθώς και ακίνητα κρασιά.

Διαχειριζόμενος από τους Stuart, Jill, James και Catherine Scarff, ο αμπελώνας πρόκειται να ξεκινήσει με μια εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό στις 6 Αυγούστου.

Η οικογένεια φύτεψε περαιτέρω έναν μικρό αμπελώνα Bacchus το 2019, που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του πρώτου κρασιού που κυκλοφόρησε από την Burnt House αυτό το καλοκαίρι, το Burnt House Bacchus 2021.

Το μέλος της οικογένειας Catherine Scarff έχει αναλάβει βασικό ρόλο στη φροντίδα της αίθουσας γευσιγνωσίας. Παράλληλα με τη δουλειά της σε μια δισκογραφική στο Λονδίνο, η Scarff έχει αναλάβει το WSET και τα μαθήματα στο Plumpton College για να προετοιμαστεί για το νέο εγχείρημα.

Ο Scarff ανέφερε στους East Anglian Daily Times ότι η οικογένεια προσπαθεί να επεκτείνει τη γκάμα των ηρεμών κρασιών και ελπίζει να κυκλοφορήσει σιγά σιγά αφρώδη κρασιά μόλις παλαιωθούν επαρκώς.

Ο ίδιος είπε: «Εμφιαλώσαμε το 2021 Bacchus που είναι πραγματικά πολύ ωραίο. Και έχουμε επίσης μερικά από τα δικά μας αφρώδες κρασί στα κελάρια παλαίωσης (έτοιμο στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024). Θέλω να επεκταθώ φέτος με ένα αστραφτερό τριαντάφυλλο και μερικές ακόμα φωτογραφίες – ίσως ένα ακόμα τριαντάφυλλο.»

Σε άλλες ειδήσεις, μια άνευ προηγουμένου και λεπτομερής νέα έρευνα προσφέρει στους πιθανούς επενδυτές πληροφορίες σχετικά με το πού ακριβώς να αγοράσουν αμπελώνες στην Αγγλία και γιατί, με τις θερμοκρασίες και τις συνθήκες συγκομιδής να προβλέπονται μέχρι το 2040.

Μέχρι το 2040, οι θερμοκρασίες προβλέπεται να ανέβουν κατά 1,4 βαθμούς Κελσίου, κάτι που σύμφωνα με τους ερευνητές είναι καλά νέα για τη διαφοροποίηση του αγγλικού κρασιού.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

REPORTS

Το Κτήμα Γεροβασιλείου, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και θέλοντας να στηρίξει την τοπική κοινωνία, βραβεύει για τέταρτη χρονιά τους αριστεύσαντες τελειόφοιτους μαθητές...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.