Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέα μονάδα στον Τύρναβο για την Ποτοποιία Πλωμαρίου

Την κατασκευή νέας παραγωγικής μονάδας, στο Δαμάσι Τυρνάβου δρομολογεί η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, μέσω επένδυσης ύψους 6,2 εκατ. ευρώ που εντάχθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Καινοτομία και πράσινη μετάβαση στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων». Το ποσοστό δημόσιας επιδότησης του έργου ανέρχεται στο 55%.

Η επένδυση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να μεταφέρει το αποσταγματοποιϊο της οικογένειας των μονοποικιλιακών «τσίπουρο Δεκαράκι» σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις που θα διευκολύνουν την παραγωγή, αποθήκευση και διανομή του προϊόντος.

Σε ότι αφορά την πορεία των οικονομικών της μεγεθών, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε πέρυσι στα 21,863 εκατ. ευρώ (+7,16% σε σχέση με το 2021) το μεγαλύτερο μέρος του οποίου πραγματοποιείται στο εξωτερικό, τα συνολικά της έσοδα ενισχύθηκαν κατά 6,51% στα 22,1 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν 3,263 εκατ. ευρώ (+0,61% έναντι του 2021) ενώ τα ίδια κεφάλαιά της ενισχύθηκαν κατά 3,51% στα 8,568 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινήθηκαν και οι συνολικές της δαπάνες στα 18,839 εκατ. ευρώ (+7,60% σε σχέση με το 2021), ενώ οι συνολικές διαφημιστικές δαπάνες της μειώθηκαν 7,01% στα 2,893 εκατ. ευρώ.

Στόχος της εταιρείας που συμμετέχει επίσης στις εταιρείες ΒΙΑΜΜΩΝ με 100%, «QUALITY SUPPORT SERVICES» με ποσοστό 10% και στην AVANDEL LIMITED με ποσοστό συμμετοχής 5,39% και δραστηριοποιείται σε μια αγορά αυτή του ούζου όπου υπάρχουν 200 παραγωγοί, είναι να διατηρήσει τόσο το μερίδιό της στην αγορά όσο και τον όγκο των πωλήσεων.

Η εταιρεία, που ξεκίνησε το 1894 στο Πλωμάρι της Λέσβου, όπου ο Ισίδωρος Αρβανίτης έφτιαξε τη συνταγή του ομώνυμου ούζου, δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία οινοπνευματωδών ποτών, αποσταγμάτων και συναφών ειδών, έχει την έδρα της στο Δήμο Μυτιλήνης Λέσβου, όπου βρίσκονται τα γραφεία και το εργοστάσιο παραγωγής, απορρόφησε πέρυσι την ΠΟΤΟΠΟΪΑ Χ. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Σήμερα στην εταιρεία ανήκουν και τα brands «Ούζο Ματαρέλλη» και «Το Δεκαράκι» Τσίπουρο Τυρνάβου. Το «Δεκαράκι» παράγεται από την οικογένεια Βασδαβάνου στον Τύρναβο και αποτελεί το πρώτο μονοποικιλιακό προϊόν στην κατηγορία του. Διατίθεται σε τρεις ποικιλίες: Μοσχάτο, Μαλαγουζιά και Ροδίτη.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.