Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μία εικονική εμπειρία κελαριού προσφέρει η Crurated για τους συλλέκτες εκλεκτών κρασιών

«Πιο εύκολη πρόσβαση σε εκλεκτά κρασιά» αυτό είναι αυτό που υποστηρίζει ο ιδρυτής της Crurated, Alfonso de Gaetano, ότι ψάχνουν οι νεαροί συλλέκτες κρασιών. Και αυτός πρόκειται να τους το προσφέρει, τουλάχιστον σε εικονική μορφή.

Η ψηφιακή λέσχη μελών κρασιών, Crurated, αξιοποιεί την τάση που ηγείται από «μια νέα γενιά λάτρεις του κρασιού» με το λανσάρισμα μιας εικονικής κάβας κρασιού για συλλέκτες.

Η Crurated μόλις κυκλοφόρησε μια εικονική εμπειρία κελαριού, όπου οι ιδιοκτήτες μπορούν να παρουσιάσουν τις φιάλες τους και να περπατήσουν εικονικά μέσα στη συλλογή τους από εκλεκτά κρασιά.

«Η ιδέα προήλθε από την απογοήτευση ως συλλέκτης», λέει ο de Gaetano. «Είχα πολλά μπουκάλια σε κλειστές αποθήκες για να διατηρώ τα κρασιά μου στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, αλλά δεν είχα τη δυνατότητα να δω τα μπουκάλια μου. Θα μπορούσα να τα δω μόνο όταν αποφάσιζα ότι ήμουν έτοιμος να τα πιώ και ήθελα να μου σταλούν άλλα».

Το να βλέπεις μόνο τα κρασιά σου σε ένα υπολογιστικό φύλλο excel, λέει, είναι «μη συναρπαστικό». «Θέλουμε οι πελάτες μας να μπορούν να διατηρούν τα μπουκάλια τους μαζί μας σε άψογη κατάσταση χωρίς πρόσθετο κόστος, ώστε να μπορούν να φέρουν φίλους και να συμμετέχουν σε άλλες δραστηριότητες μόλις μπουν στο εικονικό κελάρι τους».

Χρησιμοποιώντας ένα κράνος εικονικής πραγματικότητας, οι ιδιοκτήτες μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο της Crurated για να αποκτήσουν πρόσβαση στο ιδιωτικό τους κελάρι κρασιών. Μέχρι το τέλος του 2024, οι χρήστες της Apple θα μπορούν επίσης να απολαμβάνουν το Vision Pro.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν πού θέλουν να εκθέσουν τις φιάλες τους, είτε στην αφιερωμένη αίθουσα του κελαριού είτε να τις αποθηκεύσουν σε ένα “Ατέλειωτο Τοίχο”, την εικονική εκδοχή της Crurated μιας παραδοσιακής κάβας κρασιών.

Ο de Gaetano πιστεύει ότι η εικονική τεχνολογία είναι το κλειδί για το μέλλον της συλλογής εκλεκτών κρασιών. Και με το 70% των μελών του Curated κάτω των 45 ετών, πρέπει να συμβαδίζει. Η τεχνολογία, λέει, στρέφεται προς τους συλλέκτες ηλικίας 25-45 ετών, μια νέα γενιά λάτρεις του κρασιού που κάνουν τα πράγματα διαφορετικά.

“Όχι μόνο αναζητούν εκλεκτά κρασιά, αλλά και εγγυημένη προέλευση απευθείας από τους παραγωγούς, ευκολότερους τρόπους πρόσβασης στη συλλογή τους, καθώς και τη δυνατότητα να αποστέλλουν τα κρασιά τους όπου και όποτε θέλουν», εξηγεί. «Η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να απλοποιήσουμε και να εμπλουτίσουμε τις εμπειρίες τους. Αυτή είναι η τρέχουσα εστίασή μας και είμαστε ενθουσιασμένοι να δούμε τι θα ακολουθήσει».

Το Crurated Metaverse, που ξεκίνησε την άνοιξη, βασίζεται στο Unreal Engine 5, ένα εργαλείο 3D εικονικής παραγωγής που χρησιμοποιείται από την Epic Games σε κυκλοφορίες όπως το Fortnite.

Κάθε φιάλη που ανήκει στα μέλη της Crurated πιστοποιείται με ένα NFT. Η τεχνική ομάδα της Crurated εργάζεται αυτήν τη στιγμή στον τομέα του blockchain και της τεχνητής νοημοσύνης για την ανάπτυξη του επόμενου σταδίου της εικονικής της προσφοράς.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...