Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το «Άρωμα Λόφου» του οινοποιείου Αχάϊα Κλάους με σημαντικές διακρίσεις στην Φρανκφούρτη

Δύο χρυσά μετάλλια για δύο ετικέτες κρασιού της φετινής μάλιστα σοδειάς, κέρδισε το οινοποιείο Αχάϊα Κλάους στο διεθνή διαγωνισμό οίνου της Φρανκφούρτης της Γερμανίας.

Διάκριση της εταιρείας Αχάϊα Κλάους που γιορτάζει τα 160 χρόνια λειτουργίας της στον διεθνή διαγωνισμό οίνου στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Πιο συγκεκριμένα, το Λευκό Άρωμα Λόφου 2021 στέφθηκε στην πρώτη θέση κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Η συγκεκριμένη ετικέτα αποτελείται από τις ποικιλίες Μαλαγουζιά, Ροδίτη και Chardonnay και χαρακτηρίζεται από την φρεσκάδα του, τα έντονα αρώματα εσπεριδοειδών και την φρουτένια γεύση του.

Επίσης, το δεύτερο χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το Ερυθρό Άρωμα Λόφου 2021 στην κατηγορία του. Παράγεται από τις ποικιλίες Μαυροδάφνη, Cabernet Sauvignon και Syrah όπου δίνουν έντονα αρώματα από κόκκινα φρούτα και ένα πλούσιο και φρουτώδες στόμα με μακράν επίγευση.

Ο διεθνής διαγωνισμός της Φρανκφούρτης αποτελεί ένα θεσμό στον οποίο επαγγελματίες από όλο το κόσμο εκθέτουν τα προϊόντα τους προς αξιολόγηση από επαγγελματίες γευσιγνώστες. Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 3740 δείγματα από 52 διαφορετικές χώρες όπου 2500 δείγματα αφορούσαν το κρασί, ενώ 690 την μπύρα και 550 άλλα οινοπνευματώδη ποτά. Το χρυσό μετάλλιο του διαγωνισμού πιστοποιεί την ποιότητα του προϊόντος, καθώς και τον έπαινο των επαγγελματιών γευσιγνωσίας απέναντι σε ένα μεγάλο αριθμό προϊόντων.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.