Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Διάκριση σχεδιασμού για νέα ετικέτα κρασιού που παραθέτει ένα «δίλημμα»

Μια νέα ετικέτα από την Symington Family Estates που κυκλοφόρησε για να απεικονίσει ένα «δίλημμα» του πορτογαλικού κρασιού κέρδισε ένα Χρυσό μετάλλιο στο The Design and Packaging Masters.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Με αναζήτηση λέξεων στην μπροστινή ετικέτα, η νέα μάρκα ονομάζεται Pequeno Dilema, που σημαίνει «μικρό δίλημμα» στα πορτογαλικά και δημιουργήθηκε για να αναφέρεται σε μια δύσκολη κατάσταση, που αντιμετωπίζει ο παραγωγός port εδώ και «δεκαετίες»: Μπορεί το Ντούρο, που φημίζεται για την παραγωγή ισχυρών ενισχυμένων κρασιών, να κάνει επίσης εκλεκτά λευκά;

Σύμφωνα με την εταιρεία, το DOC Douro Branco Pequeno Dilema είναι «μια φρέσκια, κομψή και εμφατική απάντηση σε αυτή την ερώτηση».

Το κρασί διαθέτει ένα παζλ γραμμάτων που περιέχει πολλές κρυφές λέξεις που σχετίζονται με το κρασί, το οποίο είναι ένα λευκό παλαιωμένο σε βαρέλι, φτιαγμένο από μια σειρά πορτογαλικών ποικιλιών σταφυλιού, όπως Viosinho, Gouveio, Arinto και Alvarinho.

Παράλληλα, αν κάποιος δυσκολευτεί να βρει τους όρους μέσα στην αναζήτηση λέξεων, μπορεί να συνδεθεί σε έναν νέο ιστότοπο για το κρασί που παραθέτει τις απαντήσεις, ενθαρρύνοντας τους καταναλωτές να μάθουν περισσότερα για το μείγμα.

Το Pequeno Dilema μπήκε στο Design and Packaging Masters, όπου κρίθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα στο Λονδίνο μαζί με μια σειρά κρασιών από όλο τον κόσμο, από τον εμπειρογνώμονα και αγοραστή του κρασιού Jonathan Pedley MW, τον συγγραφέα κρασιών και σύμβουλο ποτών Douglas Blyde και τον Neil Tully MW ιδρυτή και δημιουργικό διευθυντή των ειδικών σχεδιασμού και επωνυμίας της βιομηχανίας κρασιού, Amphora Design.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Pedley εντυπωσιάστηκε από το σχέδιο, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα «πρωτότυπο» και «έναν φθηνό τρόπο για να κάνεις κάτι διαφορετικό», ενώ ο Blyde είπε ότι «θα άρεσε στους geeks του κρασιού, που είναι το είδος των ανθρώπων που θα έπιναν κάτι τέτοιο».

Εν τω μεταξύ, ο Tully είπε ότι όχι μόνο η ιδέα ήταν «διασκεδαστική» και «έξυπνη», αλλά θα «οδηγούσε τη δέσμευση», με όλους τους κριτές να της απονείμουν αρκετά υψηλές βαθμολογίες για να λάβουν ένα Χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό.

Μιλώντας αποκλειστικά πριν από την κυκλοφορία του Pequeno Dilema τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ο διευθυντής μάρκετινγκ της Symington Family Estates, Rob Symington, είπε ότι πίστευε ότι ήταν δυνατό να παραχθεί «superpremium λευκό κρασί από το Douro», παρά τη φήμη της περιοχής κυρίως για πλούσια-γλυκά ενισχυμένα κόκκινα κρασιά.

Σχολιάζοντας ότι το Pequeno Dilema θα αποδείκνυε ότι το Douro μπορεί να παράγει εκλεκτά λευκά, είπε ότι το κρασί δημιουργήθηκε μετά από «20 χρόνια μάθησης», βοηθούμενο από τον πειραματικό αμπελώνα του Symington στα 600 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στην κοιλάδα Pinhão, όπου η ομάδα έχει «μελετήσει» 11 λευκές ποικιλίες.

Πριν από την κυκλοφορία του Pequeno Dilema, η Symington Family Estates έφτιαχνε δύο λευκά κρασιά από το Douro, το Altano Branco και το Altano Branco Reserva, αλλά είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει μια νέα, πιο αριστοκρατική ετικέτα με την ελπίδα ότι «θα άλλαζε τη φήμη των λευκών κρασιών από το Douro.»

Εν συνεχεία, το Douro είναι σε θέση να παράγει λευκά με γεύση, που αψηφά τις προσδοκίες λόγω φυτειών σε υψηλότερα υψόμετρα στην περιοχή μερικές φορές περίπου 600 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, μαζί με τη χρήση καλά προσαρμοσμένων, θερμικών και ανθεκτικών στην ξηρασία ποικιλιών. Περαιτέρω οφέλη από την παραγωγή εκλεκτών λευκών είναι τα σχιστολιθικά εδάφη της περιοχής, η εξειδικευμένη αμπελοκαλλιέργεια και η καλύτερη κατανόηση του πότε πρέπει να μαζεύονται τα σταφύλια για να διατηρηθεί η φρεσκάδα.

Τόσο ένας υποστηρικτής όσο και καταξιωμένος παραγωγός τραγανών, εκλεκτών λευκών από το Douro είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Quinta do Noval, ο Christian Seely, ο οποίος πέρυσι κυκλοφόρησε ένα Branco Reserva, το οποίο είναι ένα ζυμωμένο βαρέλι 70 ευρώ από σταφύλια Viosinho και Gouveio.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος από τη δυνατότητα για λευκό κρασί στο Douro», τόνισε, τη στιγμή που άρχιζε ο τρύγος για τα λευκά σταφύλια στο Noval, τα οποία φυτεύτηκαν στο υψηλότερο σημείο του κτήματος πριν από 15 χρόνια.

Συνεχίζοντας ο ίδιος είπε, «Παρότι είναι μια καυτή χώρα, τα λευκά εκφράζουν μια φρεσκάδα και ορυκτότητα, κάτι που προκαλεί έκπληξη», πριν σχολιάσει, «Τα λευκά κρασιά από το Douro μερικές φορές έχουν μια νότα που μου θυμίζει Chablis».

Με τον Pequeno Dilema να περιγράφεται ότι έχει «αξιοσημείωτη φρεσκάδα και κιτρική οξύτητα», μαζί με «υπέροχες λουλουδένιες νότες και νότες βανίλιας και αγιόκλημα», ο Rupert Symington, Διευθύνων Σύμβουλος της Symington Family Estates, είπε ότι το κρασί «είναι απόδειξη ότι η περιοχή Douro είναι ικανή για την παραγωγή εξαιρετικών λευκών κρασιών».

«Ψάξαμε στους αμπελώνες μας για σταφύλια που θα μπορούσαν να προσφέρουν τη φρεσκάδα που απαιτείται για να παραχθεί ένα κομψό λευκό κρασί και βρήκαμε την απάντησή μας στο Tapadinha και το Chões δύο από τους υψηλότερους αμπελώνες μας», πρόσθεσε.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Κτήμα Γεροβασιλείου, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και θέλοντας να στηρίξει την τοπική κοινωνία, βραβεύει για τέταρτη χρονιά τους αριστεύσαντες τελειόφοιτους μαθητές...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...

REPORTS

Το πρώτο βήμα μιας συντονισμένης προσπάθειας ώστε να ενισχυθεί η παρουσία των ελληνικών κρασιών στην αλβανική αγορά η οποία, επί του παρόντος, είναι ισχνή,...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...