Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Καινοτομίες αμπελοκαλλιεργειών στα Κανάρια Νησιά

Ένα λευκό κρασί παράχθηκε από χειμωνιάτικη συγκομιδή στον Ειρηνικό ωκεανό.

Ένας μικρός αμπελώνας στα Κανάρια Νησιά φέρεται να παρήγαγε το πρώτο ξηρό λευκό κρασί της Ευρώπης από σταφύλια που καλλιεργούνται το χειμώνα. Ο αμπελώνας στο Lanzarote, ο οποίος αριθμεί περίπου 1800 αμπέλια, βρίσκεται στην Playa Quemada – ένα από τα πιο ξηρά μέρη του νησιού – και οι αρχικές αναφορές δείχνουν ότι τα αμπέλια υποβλήθηκαν σε καλύτερη φυσιολογική ωρίμανση τους χειμερινούς μήνες από ό,τι το καλοκαίρι.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι τα σταφύλια βρίσκονται υπό μεγαλύτερη πίεση [κατά τη διάρκεια του χειμώνα]», δήλωσε στο RTVE ο Χόρχε Ροντρίγκες, οινοποιός στο Bodega El Grifo. “Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πολύ υψηλότερη ποιότητα από το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι, τα σταφύλια ωρίμαζαν ουσιαστικά σε δύο εβδομάδες, λόγω του ήλιου. Σήμερα ωριμάζουν μέσω των σακχάρων που μπορούν να αφομοιώσουν από το φυτό.”

Το κρασί που προκύπτει αναμένεται να είναι περίπου 12 τοις εκατό αλκοόλ κατ’ όγκο με «καλή φυσική φρεσκάδα», σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Ο Rodríguez πιστεύει ότι άλλες τέτοιες άνυδρες περιοχές θα μπορούσαν επίσης να φιλοξενήσουν αμπελώνες για μια χειμερινή συγκομιδή. Όσοι ήταν πίσω από το έργο υπογράμμισαν επίσης ότι οι αμπελώνες δεν αναμένεται να παράγουν δύο καλλιέργειες σε ένα χρόνο, αλλά τα χειμερινά κρασιά θα κυκλοφορούσαν στην αγορά σε μια χρονικά  ήσυχη περίοδο στην αγορά κρασιού.

ΠΗΓΗ: wine-searcher.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...